Wij zijn blij met uw donatie, schenking of nalatenschap, meer weten? Kijk hier op onze website.

Korte nieuwsberichten

November 2020
 


 

MAZELEN VACCINATIE

Op woensdagmorgen 4 november kregen de 30 leerlingen van de eerste klas van Suryadi's school SD Meraih Bintang bezoek van 2 verpleegsters van de kliniek. Conform het programma van de overheid kwamen ze al onze leerlingen inenten tegen mazelen.

         


 

WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL!

Vanaf maandag 2 november zijn de lagere middelbare scholen in Pananjung en Pangandaran village weer open. Vanaf dinsdag 3 november geldt dit ook voor de lagere scholen daar! De scholen in Wonoharjo en Babakan Pangandaran blijven vooralsnog gesloten. Zahra, Brondol en Dinda zijn heel blij dat ze vanochtend weer op de fiets konden springen! Nu maar hopen dat de scholen open kunnen blijven en ook in andere plaatsen eindelijk open kunnen gaan.  

         


 

CORONA PROJECT LAGERE EN LAGERE MIDDELBARE SCHOLIEREN PANGANDARAN

Omdat de scholen nog steeds gesloten blijven en na het lezen van de reportage over thuisonderwijs in Indonesië in het NRC van donderdag 22 oktober hebben we de koppen bij elkaar gestoken om te kijken of we niet iets konden doen als kleine stichting. Concreet heeft dit ertoe geleid dat: de WiFi in ons skills center is opengesteld voor alle kinderen die dit nodig hebben. Kinderen op de lagere- en lagere middelbare school kunnen na aanmelding sinds dinsdag 27/10 naar het Skills center komen in groepjes van max. 5. Met in achtneming van de corona regels kunnen we 2 groepjes van 5 kinderen tegelijkertijd bedienen. Van 8 - 13 uur worden er steeds 2 groepjes van 5 kinderen voor 1 uur ingedeeld, dus van 8 tot 9, 9 tot 10 enz. Steeds is er voor ieder groepje een van onze leraressen aanwezig die de kinderen begeleiden en waaraan ze vragen kunnen stellen. Er is een goede WiFi verbinding en indien nodig kunnen de kinderen gebruik maken van onze laptops zodat ze ook in contact kunnen komen met hun eigen leerkracht(en) op school via de groepsAPP op betreffende school. We kunnen op deze manier 50 kinderen per dag helpen. Zo hopen we toch wat structuur te kunnen brengen in het leven van deze kinderen uit de kampongs die zo graag willen maar nu simpelweg niet kunnen. Meteen was er heel veel animo en daardoor is duidelijk dat de behoefte groot is. We zullen proberen om deze actie te blijven volhouden zolang het nodig is en totdat de scholen weer open mogen.

         

NB. De leraressen gingen al naar de kinderen van onze kleuterschool toe waar ze steeds groepjes van 5 kinderen thuis hielpen met huiswerk opdrachtjes. Nu  dus ook hulp voor kinderen op de lagere en lagere middelbare school.