Wij zijn blij met uw donatie, schenking of nalatenschap, meer weten? Kijk hier op onze website.

Korte nieuwsberichten

Januari 2022


PROJECT MAALTIJD BOXEN VOOR KWETSBARE OUDEREN

 

Ook dit jaar gaan we, zolang we kunnen, door met dit project omdat het zo hard nodig is en blijft! Afgelopen maandag hebben we 200 maaltijd boxen met nasi bakar uitgedeeld in de kampong voor vissers nabij de haven in Pangandaran. Vandaag bereidde Dapoer Selera wederom 200 maaltijden, dit keer stond op het menu een gekookt ei, noodles en rijst. Deze zijn vervolgens door ons team uitgedeeld aan de ouderen in kampong Wonoharjo. 1 maaltijd box kost €1 inclusief bereiding, verpakking en verspreiding. Help ons helpen! Alvast bedankt.

                  

 

VACCINATIE & BOOSTERPRIK

Op 12 januari is men in Pangandaran gestart met het vaccineren van kinderen tussen de 6 en 11 jaar. Dit gebeurde op een centrale plek in Pangandaran. Als stichting hebben we geholpen door het aanbieden van vervoer. De kinderen van Suryadi's school (SD) gingen ook voor hun 1ste vaccinatie. Tegelijkertijd is de booster campagne vandaag gestart. De regering heeft 5 vaccins hiervoor goedgekeurd. De boosterprik is net als de vaccinaties gratis!

 

EINDELIJK WEER NAAR SCHOOL!

Wat een geweldig mooi gezicht: eindelijk weer volle klaslokalen!

Op maandag 10 januari was het zo ver en zijn de scholen in Pangandaran, dus ook Suryadi's school, weer begonnen. Voor het eerst vanwege de corona pandemie na bijna 2 jaar eindelijk met 100% bezetting! Allemaal blije en geconcentreerde gezichtjes...

 

HULP NODIG OM EEN BLIJVENDE VERANDERING TE KUNNEN MAKEN!

Een gezin met 4 kinderen opvoeden is een uitdaging. Een gezin met 4 kinderen in armoede opvoeden is nog moeilijker. Daarom willen wij families zoals die van Ilham bijvoorbeeld op elke mogelijke manier helpen, door de middelen te bieden die nodig zijn om hen in staat te stellen blijvende verandering in hun leven te creëren. En het begint allemaal met educatie en goed onderwijs. Door bijvoorbeeld een kind te laten deelnemen aan ons sponsor een kind project. Meer achtergrond informatie over Ilham's familie 

 OP DE WACHTLIJST VAN ONS SPONSOR EEN KIND PROJECT, HOE GAAT DAT?

1. Bezoek brengen aan gezin in armoede.
Darto, de coördinator van dit project, bezoekt de familie in armoede (zoals die van Ayu bijvoorbeeld) waarvan een kind op de wachtlijst zal worden geplaatst. Om hem/haar te registreren.

2. Vragen beantwoorden.
Darto stelt enkele vragen. Hij vraagt naar de geboortedatum van het kind, of er nog broertjes en zusjes zijn en wat de dromen van het kind zijn (wat wil hij/zij later worden bijvoorbeeld). Ook wordt er gekeken naar de leefomstandigheden en economische status van het gezin.

3. Een foto maken.
Darto maakt vervolgens een foto van het beoogde sponsorkind en een van het gezin. Vaak zijn ze onwennig omdat ze dit helemaal niet gewend zijn.

4. Geregistreerd.
Het kind (bijvoorbeeld Ayu) is nu geregistreerd voor ons sponsor een kind project. Samen met de andere kinderen wacht hij/zij op een sponsor. Tot die tijd kan hij of zij toch alvast volwaardig meedraaien (daarom werken we bewust met kleine wachtlijsten). In het project hebben de kinderen behalve toegang tot goed onderwijs ook een veilige plek om vrienden te maken, krijgen ze toegang tot aanvullende lessen, sport, naschoolse activiteiten en naar behoefte aan medische zorg en eerste levensbehoeften. Achtergrond informatie over Ayu's familie

 

HOOPVOL NIEUWS!

Dit is de corona map van Indonesië op 5 januari. Heel Indonesië is inmiddels "risiko rendah" wat zoveel betekent als laag risico maar langzaam komen er steeds meer en grotere groene vlekken " tidak ada kasus of tidak terdampak" wat betekent geen gevallen of niet beinvloed. Op Java is er een heel klein groen plekje te ontdekken op de kaart en dat is .... Pangandaran! Het is de planning dat alle scholen in Pangandaran, na de kerstvakantie, bij de start op 10 januari dan ook volledig en voor de volle 100% open mogen!
 

UPDATE MELY

Op 3 januari hebben Darto & Juniah Mely en haar vader naar Bandung gebracht waar ze op 4 januari om 7.30 uur een afspraak hadden in het oogziekenhuis voor een controle. Op ons verzoek, want ondanks dat dit nu ook in het ziekenhuis Pangandaran kan, waar een dependance gevestigd is, vinden we het toch belangrijk dit afwisselend te blijven doen in Bandung bij de artsen die haar vanaf het begin behandelen en geopereerd hebben.

Goed nieuws, de dokter was erg tevreden, alles verloopt normaal. Er is een nieuwe cilinder bril voor het niet geopereerde oog aangemeten en besteld. We verwachten deze begin volgende week te ontvangen. De volgende controle, als omikron geen roet in het eten gooit, is over 3 maanden.