Community center

 

Community center

Het community center (voorheen skills & develop center) is voor diverse doeleinden geschikt. 
 In 2017-2018 hebben we naast de Rumah Bina Budi in kampong Bulak Laut, Pangandaran midden in de gemeenschap het skills en development center gebouwd. Ervaring leerde ons dat de gemeenschap bij nader inzien meer behoefte had aan een community center en daarom hebben we de naam en het doel in 2021 aangepast.

Op de begane grond is er een grote ruimte, geschikt voor ca. 300 personen en een gemeenschappelijke keuken welke gebruikt worden voor grote (voorlichtings) bijeenkomsten, als stemlokaal bij plaatselijke, regionale en nationale verkiezingen en tevens dienst kan doen als crisis centrum in tijd van nood. Ook wordt de ruimte gebruikt om o.a. traditionele dansles en muziekles (angklung) te geven. Door gebruik te maken van flexibele scheidingswanden kan de ruimte echter naar behoeven worden ingericht en gebruikt. In 2020 hebben we harmonica deuren laten plaatsen zodat de begane grond helemaal afsluitbaar is. Tijdens de coronapandemie heeft het community center ook dienst gedaan als tijdelijke voedselbank gedurende 3 maanden. Een project in samenwerking met Wilde Ganzen. Met andere woorden het center is multifunctioneel.

Op de eerste verdieping bevind zich een groot computerleslokaal. Hier krijgen kinderen vanaf de 3de klas van de basisschool computerles en leren ze de basis vaardigheden. Er kan ook hier worden gebruik gemaakt van flexibele wanden waardoor de ruimtes, naar behoefte, groter en kleiner gemaakt kunnen worden.

De tweede ruimte op de eerste verdieping was van 2018 tot 2021 in gebruik door de jongeren van ons leer/werk project: print bedrijfje. Helaas hebben we, mede door corona, moeten besluiten om te stoppen met dit project. De apparaten die we niet meer kunnen gebruiken zijn verkocht. Sinds 1 september 2022 is de ruimte in gebruik als naai-atelier waar alle schooluniformen voor de kinderen op Suryadi's school worden gemaakt.

Zowel de Rumah Bina Budi als het Community Center hebben nog een extra verdieping boven de eerste etage zodat in tijd van nood zoals bij zware stormen, aardbevingen en tsunami's de mensen uit de omgeving een veilige plek hebben om heen te gaan.

  • Doelgroep: Kansarme kinderen, jongeren en de gemeenschap van desa Pananjung, Pangandaran