TK Meraih Bintang


 

TK Meraih Bintang

Stichting Meraih Bintang heeft in 2012 een kleuterschool gebouwd in kampong Bulak Laut, Pangandaran. Dit was het eerste grote project van onze stichting. Oorspronkelijk was de school bedoeld voor maximaal 40 tot 50 kansarme kinderen. 
 


 

Vanwege het grote aantal aanmeldingen van leerlingen hebben we onze school begin 2013 al uitgebreid met de bouw van een extra klaslokaal en 1 half open lokaal, welke bij de start van het nieuwe schooljaar in juli 2013 voor het eerst in gebruik genomen zijn. Vandaag de dag heeft de kleuterschool 3 klaslokalen, 1 half open lokaal en 3 tijdelijke lokalen in ons nabij gelegen skill center en de peuterklas in onze rumah bina budi.  Inmiddels krijgen gemiddeld meer als 175 kinderen in de leeftijd van 2 - 4 jaar, 4 dagen les op de peuterschool en kinderen in de leeftijd van 4 - 6,5 jaar, 6 dagen per week gratis tweetalig (Indonesisch-Engels) onderwijs op de kleuterschool.

In april van 2019 is de school omgedoopt tot Suryadi's school ter nagedachtenis aan onze Suryadi die op 12 juli 2018 plotseling is overleden. 

In 2019/2020 is de school uitgebreid met 6 nieuwe klaslokalen en de toiletfaciliteiten met 3 urinoirs, 3 zittoiletten, 3 hurktoiletten en 3 wastafels met stromend water. Het hoofddoel van de uitbreiding was om alle kinderen en leraressen weer bij elkaar op een locatie te laten komen. De kleuterschool maakt gebruik van de 3 klaslokalen op de begane grond van de uitbreiding welke vlak achter de originele school ligt.Het project uitbreiding Suryadi's school TK Meraih Bintang hebben we gedaan in samenwerking met Wilde Ganzen.
 

Tevens heeft o.a. Unesco Centrum Nederland een bijdrage geleverd aan dit project.

 Sparen

"Sparen" is in Indonesië niet iets vanzelfsprekends. Om de kinderen van TK en SD van Suryadi's school kennis te laten maken met "sparen" hebben we een project waarbij de kinderen wekelijks een heel klein bedrag mee naar school kunnen brengen om te sparen. Ze geven het geld aan de lerares die het bedrag in hun spaarboekje opneemt en aftekent. Het project is helemaal vrijwillig en puur educatief. Het geld wat door het kind, gedurende de tijd dat hij/zij bij ons op school is, gespaard wordt kan worden gebruikt bij het verlaten van onze kleuterschool of lagere school als aanmelding en toelating op een goede lagere of lagere middelbare school in Pangandaran.

 Alle kinderen zijn welkom ongeacht economische status, sekse of religie. De school wordt officieel erkend door het ministerie van onderwijs en is aangewezen als voorbeeldschool in de regio. Het onderhoud van de school en de salarissen van de leerkrachten, administratieve krachten en conciërge worden door de Stichting betaald.