Medische hulp Putri

Bijdrage medische hulp Putri. Het bedrag is aanpasbaar. Via bovenstaande QR code 

Medische hulp Putri

Putri heeft een aantal operaties nodig!

4 jaar geleden is Putri aangevallen door een, volslagen door het lint gegaan zijnde, man met een mes. De schade die hierdoor zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van haar gezichtje en linker arm is aangericht is enorm!


Putri is nu bijna 8 jaar oud. Nadat ze, door haar uiterlijk, op de andere kleuterscholen  in Pangandaran is weggepest, kwam ze 3 jaar geleden bij ons terecht. Door haar toestand en de situatie van haar familie heeft Putri een flinke achterstand opgelopen op het gebied van onderwijs. Ondanks dat ze al bijna 8 jaar oud is, zit ze nu pas in de 1e klas van onze lagere school. Putri heeft geen broertjes of zusjes. Haar vader is muzikant en haar moeder is dangdut zangeres. Ze hebben een laag en bijzonder onregelmatig inkomen. De familie woont in een van de meest onveilige buurten van Pangandaran, achter de toeristenmarkt. De vele bars, prostitutie en drugsgebruik maken het tot een zeer onveilig gebied. 

Vier jaar geleden is Putri terwijl ze buiten speelde aangevallen door een gek die met een mes liep te zwaaien. Na het incident is Putri naar Bandung gebracht voor een operatie. Tijdens de operatie zijn er 12 pinnen in haar gezicht en linker arm geplaatst! Deze hadden na een jaar weer verwijderd moeten worden maar wegens geldgebrek is dit niet gebeurd.  

We willen Putri en haar familie heel graag helpen door de nodig zijnde vervolg operaties uit te laten voeren. Darto heeft inmiddels contact opgenomen met een ziekenhuis in Bandung en dit blijkt toevallig hetzelfde ziekenhuis te zijn als waar Putri 4 jaar geleden ook is geweest. Zij zijn in staat om haar verder te helpen. Er zullen eerst diverse procedures met betrekking tot (het verwijderen van) de pinnen moeten geschieden alvorens men haar opnieuw kan opereren en herstel werkzaamheden kan uitvoeren aan haar gezicht (plastische chirurgie).

Darto zal de familie begeleiden en hen na Idul Fitri (9 en 10 April) naar het ziekenhuis in Bandung brengen voor een intake gesprek waarbij geinventariseerd zal worden wat voor ingrepen er precies nodig zullen zijn en wat hiervan de kosten zijn.

Putri maakt ook vanad  01-04-2024 deel uit van  ons sponsor een kind programma.