Kinderbibliotheek

NODIG VOOR DIT PROJECT: (BI-LINGUAL) BOEKEN VOOR KINDEREN V.A. 2 JAAR

Kinderbibliotheek

In 2013 zijn we op TK Meraih Bintang een kinderbibliotheek gestart. Deze is niet alleen toegankelijk voor de kleuters en peuters van onze school maar ook voor kinderen van alle leeftijden uit de buurt. 

We willen de bibliotheek blijven uitbreiden zodat onze peuters, kleuters maar ook de andere kinderen uit de kampong en omgeving die naar de lagere en middelbare school gaan hier kunnen blijven komen om te lezen of boeken te lenen.


Hiervoor hebben we (bi-lingual) boeken nodig welke we graag lokaal (in Indonesië) willen aanschaffen om op die manier ook de lokale economie te ondersteunen. Bovendien zijn zo de verzendkosten minimaal en kunnen we het geld wat voor dit project beschikbaar komt helemaal gebruiken voor de aanschaf van boeken. 

  • 2017: van IBBY Nederland hebben we eind 2017 een donatie ontvangen om boeken voor onze kinderen/kinderbibliotheek te kopen. We hebben er voor gekozen om dit keer boeken aan te schaffen voor de kinderen op onze kleuterschool BK/TK Meraih Bintang en Peuterklas. Het zijn allemaal boeken in het Bahasa of bi-lingual (Indonesisch/Engels). Op 8 januari 2018 zijn ze gearriveerd en de dag erna meteen naar school gebracht. De kids en leraressen waren dolenthousiast. We hebben er ook voor gekozen om de boeken aan te schaffen bij een bevriende organisatie welke op Bali gevestigd is: Ganesha Bookshop in Ubud. Deze organisatie wordt daar gerund door een Nederlandse. Zij ondersteunen met de verkoop van hun boeken scholen, bibliotheken en goede doelen op Bali. Zo zijn niet alleen wij geholpen met een mooie donatie die uitbreiding van onze kinderbibliotheek mogelijk maakt, maar ook Ganesha op Bali kan ter plekke weer hulp bieden. Boeken zijn een kostbaar goed in Indonesië en dankzij IBBY Nederland is er weer een hele groep jonge lezertjes bijgekomen. 
  • 2014: van Read to Grow ontvingen we in 2014 ca. 500 boeken voor onze kinderbibliotheek wat een mooie uitbreiding betekende voor onze collectie. De boeken waren afkomstig van diverse Internationale Scholen in Europa. Wel was er een klein "dingetje": we moesten de boeken zelf op de plaats van bestemming krijgen! Maar ook dat is gelukt dankzij de geweldige medewerking van Garuda Indonesia mochten we de boeken gratis vervoeren en zijn ze allemaal heel aangekomen in Pangandaran.