volleybal meisjes

 

Project Volleybal eMBi meisjes

Dit is een sportproject dat investeert in meisjes uit structureel arme gezinnen in Pangandaran, West-Java in de leeftijd van 8 t/m 18 jaar. 


De doelstelling is om hen door middel van het volleybalspel persoonlijke vaardigheden te leren zodat ze problemen aankunnen. Volleybal wordt ingezet als middel om zich te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken, een gevoel van saamhorigheid te geven en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.

Ons project investeert in kansarme meisjes door middel van volleybal training. Kinderen en vooral meisjes uit structureel arme gezinnen in Pangandaran hebben geen toegang tot het beoefenen van een sport of lidmaatschap van een sportclub. 

Onze doelstelling is om hen, door middel van het volleybalspel, persoonlijke vaardigheden te leren zodat ze problemen aankunnen. Volleybal wordt ingezet als middel om zich te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken, een gevoel van saamhorigheid te geven en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.

De deelnemers aan ons sportproject moeten aan een aantal voorwaarden voldoen; zo wordt verwacht dat ze 6 dagen per week netjes op de trainingen verschijnen en aanleg hebben voor de sport volleybal. De deelnemers tekenen een manifest waarin gesteld wordt dat ze zich netjes gedragen, niet vechten, geen alcohol drinken of drugs gebruiken maar zich inzetten voor de sport, hun team en de gemeenschap. Er wordt op 6 dagen per week, vanaf 16.00 uur tot zonsondergang (rond 18.00 uur), getraind op het multifunctioneel sport court van Stichting Meraih Bintang in kampong Bulak Laut. De leeftijd van de deelnemende meisjes varieert van 8 t/m 18 jaar.  Dit project is gestart op 01-10-2020 met 7 meisjes uit ons sponsor een kind project. Inmiddels is onze eMBi volleybal club uitgegroeid tot een begrip en heeft ze momenteel al 55 leden! Ze trainen onder de bezielende leiding van coach Condoll. Naast de trainingen worden er ook vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen andere clubs in het regentschap Pangandaran en wordt er deelgenomen aan toernooien. Als stichting organiseren we zelf ook een keer per jaar een open volleybaltoernooi voor meisjes.


Nodig voor dit project:
Materiaal in de vorm van een tenue, sokken en sportschoenen voor 55 meisjes.

  • IDR 63.250.000 55 paar sportschoenen + sokken    
  • IDR   6.050.000 55 stuks volleybal shirts                    
  • IDR   7.700.000 55 stuks volleybal shorts                  
  • IDR   3.850.000 5% opvangen prijsstijgingen en koersfluctuaties              
  • IDR 80.850.000 is totaal nodig                                                        
  • OMGEREKEND IS DIT € 4.750