volleybal meisjes

Sponsor gezocht: € 750 per jaar

Project Volleybal eMBi meisjes

Dit is een sportproject dat investeert in kansarme kinderen, tieners en jongeren in Pangandaran, West-Java door middel van volleybal training, in dit geval, voor eMBi meisjes. 

De doelstelling is om hen door middel van het volleybalspel persoonlijke vaardigheden te leren zodat ze problemen aankunnen. Volleybal wordt ingezet als middel om zich te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken, een gevoel van saamhorigheid te geven en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.


De deelnemers aan het sportproject moeten tevens aan een aantal voorwaarden voldoen; zo wordt verwacht dat ze elke dag netjes op de trainingen verschijnen en aanleg hebben voor de sport volleybal. De deelnemers tekenen een manifest waarin gesteld wordt dat ze zich netjes gedragen, niet vechten, geen alcohol drinken of drugs gebruiken maar zich inzetten voor de sport, hun team en de gemeenschap. Er wordt 5 dagen per week, van maandag t/m vrijdag aan het eind van de middag getraind op het multifunctioneel sport court van Stichting Meraih Bintang in kampong Bulak Laut. De leeftijd van de deelnemende eMBi meiden varieert van 14 t/m 18 jaar. Na het succes van ons volleybal project voor kansarme jongeren (jongens en meisjes), nu ook dus een project voor onze eMBi meisjes. Gestart op 01-10-2020 worden de meiden getraind door Awen en begeleid door Darto.

Voor dit project hebben we materiaal nodig zoals ballen, schoenen, sokken en tenues.