Wat doen we?

Wat doen we?

Wij zetten ons in om een langdurige continue hulp te kunnen bieden aan kansarme kinderen en jongeren in Pangandaran. We willen deze kinderen en jongeren een duwtje richting een betere toekomst geven en een mogelijkheid de cirkel van armoede te doorbreken.

Want vaak is dit het enige wat ze nodig hebben: een klein stapje in de goede richting met de juiste begeleiding binnen een veilige omgeving waarbij ze de kans krijgen gewoon kind te zijn, ontspannen , de juiste scholing aangeboden te krijgen en bovenal te worden geïnspireerd. Zo kunnen deze kinderen verder gaan dan ze ooit hebben kunnen dromen en dat is precies waar wij het allemaal voor doen: hun dromen uit laten komen en naar de sterren laten reiken. Maar we kunnen dit allemaal uiteraard niet alleen - hier hebben we hulp bij nodig. Ook die van jou!


Stichting Meraih Bintang is een stichting met een filosofie en streeft naar het bereiken van haar missie door middel van een holistisch programma. Hierbij maken we gebruik van onze eigen combinatie van tools die zich richten op het welzijn van het kind als het gaat om onze projecten ten behoeve van kinderen en jongeren. 

 

 

Educatie

Een goede basis van scholing bieden door een goede school te zoeken voor de kinderen en hen te voorzien van een geschikte leeromgeving. Jongeren te motiveren en helpen een vervolgopleiding te doen aan een universiteit of een beroepsopleiding te laten volgen.

 

Gezondheid

Bieden van gezondheidszorg in de vorm van een check-up 1x per jaar op onze school BK/TK Meraih Bintang, dokter/ziekenhuis bezoeken indien nodig en lessen in persoonlijke hygiëne.

 

Sport

Aanbieden en organiseren van sportieve activiteiten zoals zwemles, volleybal en gymles om lichaamsbeweging te stimuleren.

 

Creativiteit en Muziek 

Verbeteren van de creatieve vaardigheden en de fijne motoriek door middel van muzieklessen (gezamenlijk: Angklung en individueel: gitaar, drums en keyboard), creatieve activiteiten en traditionele dansles.

 

Natuur en recreatie 

Ons eMBi Green project laat kinderen zien en leren hoe belangrijk en mooi de natuur om hen heen is. Door de kids mee te nemen op educatieve en inspirerende uitjes laten we hen kennismaken met de wereld buiten de kampong.

 

De mama's

Om de moeders uit hun isolement te halen betrekken we hen vanaf het begin af aan bij onze projecten & activiteiten. Dat doen we door hen deel uit te laten maken van de projecten en geven hen verantwoordelijkheden tijdens activiteiten.