2023: bouw stenen huis 7

Houten huis ouders van Dinda en Nur

Dak boven je hoofd

SPONSOR GEZOCHT: project bouw stenen huis in kampong Pamugaran


Het houten huisje wat de ouders van sponsorkinderen Dinda en Nur huren, in kampong Banyuasi Pangandaran,  heeft enkele aandachtspunten en moet dringend worden opgeknapt. In kampong Pamugaran heeft de familie echter een stukje grond in eigendom. Na overleg met de stichting is besloten dat we in plaats van het houten huurhuisje te renoveren, beter een duurzaam stenen huisje kunnen bouwen op de grond in eigendom als uitbreiding van ons project 'dak boven je hoofd'. 

Deze sociale en sympathieke, hardwerkende familie is niet in staat om dit zelf te bekostigen. Vader maakt palmsuiker. Hij huurt per maand 20 tot 25 palmbomen op een plantage en klimt meerdere keren per dag in de bomen om de palmnectar op te vangen waarna hij er palmsuiker van maakt voor de verkoop. Moeder helpt hem hierbij. Dit is hun enige bron van inkomsten. 

Proces palmsuiker maken:

Vader huurt op een palmboom plantage per maand 20 tot 25 bomen. Per dag klimt hij 2 uur in de bomen om de nectar op te vangen. Vervolgens duurt het ca. 5 uur om  de nectar in te koken. Het eindresultaat van een batch is dan 20 kg palmsuiker. Deze wordt verkocht aan een handelaar. De prijs die hij ervoor krijgt ligt tussen de IDR 8.000 (€ 0,50) - IDR 13.000 (€ 0,80) per kilo en varieert continue. Van de opbrengst gaat dan nog de huurprijs van de bomen af. Er moet aan de eigenaar van de plantage aan het eind van de maand de waarde van 2 kg palmsuiker per boom worden betaald.

Neem voor meer informatie over de begroting van de bouw contact op via e--mail.