eMBi green movement

 

Help mee door te doneren!

Een kleine bijdrage maakt een groot verschil.

eMBi green movement

Een schone leefomgeving en zorgen voor de mooie natuur daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen!

In Indonesië heerst helaas nog steeds veelal een wegwerp cultuur: alles wordt ter plekke op straat of waar dan ook weggegooid. Als stichting willen we onze kinderen daar bewust van maken en binnen onze mogelijkheden wat aan doen. Daarom zijn we de eMBi Green Movement gestart.


Door kinderen het besef bij te brengen hoe belangrijk natuur, duurzaamheid en milieu is leren we onze eMBi kids over het belang van een schone leefomgeving en respect te hebben voor de mooie natuur die Pangandaran rijk is. Zo maken zij zeer regelmatig een stuk strand of gebied in hun omgeving schoon en ontdoen deze van zwerfafval. Ze doen dit 1x per maand op zondagmorgen.

Maar jong geleerd is oud gedaan en daarom zijn we dit project ook gestart voor de kinderen op onze kleuterschool BK/TK Meraih Bintang: zij doen dit 1x per maand op zaterdagmorgen.

Ook planten we struiken en boompjes bij het sportcourt (tegengaan van erosie) en zijn we een afvalscheidingsproject gestart op BK/TK Meraih Bintang, onze Rumah Bina Budi en Skills center door middel van het plaatsen van afvalscheidingsbakken. Op het stuk grond achter onze school hebben we een tuin gecreëerd met daarin planten, bloemen en verschillende soorten groenten. Het is de bedoeling dat de kinderen helpen om voor de planten te zorgen en deze water te geven. 

Het zou geweldig zijn als de kinderen en ons team bij deze acties herkenbaar zijn door het dragen van een groen t-shirt. Op deze foto's dragen ze de gymkleding van onze school.