Servicepunt JS motor

Servicepunt auto's, motoren & brommers

JS Motor is een centrale plek waar men de brommer, motor of auto kan laten onderhouden!


Aan de doorgaande weg van Babakan naar de haven in Pangandaran hebben we een ruimte gehuurd van 12m x 10m (voormalige garage). Hier zijn we een servicepunt opgestart voor auto's, motoren & brommers waar, vooralsnog, simpele handelingen worden verricht zoals banden oppompen/vervangen, ruitenwissers vervangen, filters vervangen, kleine reparaties uitvoeren, vloeistoffen en olie bijvullen etc. Ook bepaalde reserve onderdelen kunnen hier gekocht worden.
Later willen we uitbreiden met o.a. de verkoop van benzine voor de vele brommers en een wasservice. Darto heeft een cursus gevolgd en op zijn beurt de opgedane kennis overdragen aan iemand die dit vak ook graag wilde leren. De kennis wordt steeds verder overgedragen zodat een kleinschalig leer/werk project is ontstaan. Het servicepunt biedt werk aan 3 personen: 1 alround medewerker, 1 monteur en 1 jongere die het vak wil leren. 
We hanteren dezelfde regeling als we doen bij ons project vissersboten: uit de opbrengst zal de inventaris steeds worden aangevuld, de huur en de werknemers worden betaald. De rest komt ten goede aan de operationele kosten van onze andere projecten zoals de school. Het servicepunt is 6 dagen per week open van maandag t/m zaterdag van 08.00 - 17.00 uur. 

Nog nodig: € 3.980 voor de aanschaf van nog benodigde aparatuur