Aanvullend salaris

Groep leraressen Suryadi's school

Aanvullend salaris leerkrachten

Een doorlopend project aanvulling salarissen leerkrachten Meraih Bintang


Het betreft een bijdrage van de stichting om het maandsalaris in evenwicht te brengen met de geleverde prestaties van de leerkrachten (ze doen zoveel meer als alleen lesgeven!).  Zo wordt het mogelijk dat zij zich alleen bezich kunnen houden met het geven van onderwijs en (naschoolse) activiteiten maar niet nog allerlei bijbaantjes hoeven te zoeken. Dit project voorziet in de optimalisering van het onderwijs in Pangandaran mede omdat onze leerkrachten ook in staat worden gesteld een opleiding te volgen: meer informate hierover.

Onze school: Suryadi's school BK/TK/SD Meraih Bintang in kampong Bulak Laut, Pangandaran telt het schooljaar, 2023-2024, 296 leerlingen. Kansarme kinderen krijgen hier 6 dagen per week veel al gratis tweetalig onderwijs (Indonesisch/Engels). Verder leren ze al op de kleuterschool lezen, schrijven, rekenen en is er natuurlijk ook veel tijd ingepland voor knutselen, tekenen en sport. Dingen die ze vaak bij hen thuis nog nooit gedaan hebben door gebrek aan speelgoed en aandacht van ouder(s). De kinderen gaan met heel veel plezier naar school. De leerkrachten ontvangen een vergoeding door Stichting Meraih Bintang en dit geldt ook voor de leerkrachten van onze naschoolse activiteiten. 

In Indonesië is het zo dat qua beloning onderscheid wordt gemaakt tussen leerkrachten met én zonder overheidsaanstelling. De grootste groep is zonder overheidsaanstelling en wordt daardoor gedwongen door middel van nevenactiviteiten in hun levensonderhoud te voorzien. Meraih Bintang heeft 1 lerares in dienst die een overheidsaanstelling heeft, de overige leerkrachten hebben dat niet. Door hen te ondersteunen kunnen ze zich volledig op het onderwijs richten en blijft de kwaliteit gewaarborgd.