Maaltijdboxen

Help mee door te doneren!

Een kleine bijdrage maakt een groot verschil.

Project maaltijdboxen

Er is geen AOW of andere voorziening voor ouderen. Ze zijn volledig aangewezen op zorg door hun kind(eren) of de gemeenschap. 


In maart 2020 zijn we gestart met het verspreiden van 200 maaltijdboxen per week, steeds in verschillende kampongs waardoor we een goed beeld hebben gekregen van waar de meest schrijnende gevallen zich bevinden: ouderen die onze hulp hard nodig hebben!

         

We komen nog steeds, vaak via via of door aanwijzingen van de dorpsoudsten, nieuwe behoeftige ouderen tegen.  Iedere week bereidt dapoer Selera daarom 200 voedzame maaltijden welke vervolgens door ons team worden uitgedeeld. Het project maaltijdboxen is zoveel meer als alleen het uitdelen van voedsel aan de ouderen. Het is een arm om iemand heenslaan, een praatje maken en gezien worden.

In 2022 hebben we in totaal 9.800 maaltijdboxen uitgedeeld in 24 verschillende kampongs. In 2023 waren dat er 8.600. We blijven dit doen zolang als we kunnen, maar daar hebben we JULLIE HULP bij NODIG! 1 maaltijd box = 1 euro (dit is inclusief vervaardiging, verpakkingsmateriaal en distributie).