Zakelijk

 

Als bedrijf

Hulp van bedrijven en instanties die onze stichting een warm hart toe dragen en ons willen steunen is voor ons van essentieel belang. Zonder uw hulp kunnen wij onze projecten niet realiseren. Wat kunt u doen? 


Belastingvoordeel

Wist u dat u van de belastingdienst een deel van uw gift terug kunt krijgen? Dat geldt zowel voor particulieren als voor bedrijven. Giften zijn meestal fiscaal aftrekbaar.  Lees meer!

Einde jaar of kerst geschenk 

De meeste Nederlandse bedrijven hebben een gratificatie beleid. Wellicht is er sprake van een eindejaar uitkering. Ook is het veelal de gewoonte om medewerkers een kerstpakket aan te bieden. Mogelijk is bij u en/of bij uw medewerkers wel eens onderwerp van discussie geweest om het jaar op een meer ideële wijze af te sluiten. Hebt u er als bedrijf of als persoon ooit aan gedacht om in plaats van een eindejaar gratificatie en/of kerstpakket een bedrag te schenken aan een goed doel, bijvoorbeeld ten behoeve van de projecten voor onze kinderen, jongeren en ouderen in Pangandaran? Daarnaast is het binnen een aantal organisaties ook mogelijk voor werknemers om het laatste uur of middag werken van het jaar af te staan aan een goed doel. U kunt dat in uw bedrijf wellicht ook voor ons promoten.

Doneren

Doneren is uiteraard de meest voor de hand liggende vorm van hulp. U kunt een eenmalige gift of bijvoorbeeld een periodieke donatie doen per maand, kwartaal of per jaar.  Het doen van een gift/donatie of sponsoring van een project kan voor u als bedrijf ook fiscaal aantrekkelijk zijn, stichting Meraih Bintang heeft namelijk een ANBI beschikking. 

U kunt een algemene donatie doen maar u kunt ook een donatie of gift koppelen aan een bepaald project. Vermeld dit, en wij houden u uiteraard op de hoogte over het verloop van het project van uw keuze. 

Een donatie doet u via een bankoverschrijving naar bankrekeningnummer: IBAN NL19 INGB0653210191 bij de ING te Eindhoven t.n.v. Stichting Meraih Bintang. Veilig online doneren kan ook met iDEAL via de DONATIE MODULE. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Tijd en/of materiaal

Uw bedrijf kan ons ook ondersteunen bij het maken van bijvoorbeeld een voorlichtingsfolder of klein fotoboek, verzorgen van drukwerk, het werven van fondsen of het organiseren van een evenement of actie.

Actie en/of evenement

Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijf actief Stichting Meraih Bintang kunt steunen. Houd bijvoorbeeld een inzamelingsactie onder uw medewerkers door een spaarpot te plaatsen bij de receptie of de kassa van uw personeelsrestaurant. Organiseer een sponsorloop, verkoopactie of sponsordiner voor uw medewerkers en/of relaties en doneer de opbrengst aan Stichting Meraih Bintang.

Mond op mond reclame

Help ons  door een artikel of interview in uw personeelsblad te plaatsen. Verwijs naar onze website door het plaatsen van ons logo op de website van uw bedrijf en vertel uw netwerk via bijvoorbeeld social media over onze projecten en de kinderen, jongeren en ouderen die wij ondersteunen.

Sponsor een kind, student, opa of oma, leerkracht, tehuis of school

In Februari 2012 zijn wij gestart met ons sponsor een kind project. Via dit project koppelen we een kind aan een sponsor maar ook kunt u bijvoorbeeld een opa of oma adopteren,  een leerkracht, tehuis of school sponsoren of een bijdrage leveren aan ons studiefonds. U zou als bedrijf ervoor kunnen kiezen om een bijdrage te leveren aan een van deze projecten.

Stichting Meraih Bintang =  'samen'

Stichting Meraih Bintang staat voor 'samen'; samen sta je sterk en krijg je dingen voor elkaar. Wij zijn een kleine stichting met korte lijnen, 3 bestuursleden in Nederland en 2 bestuursleden in Indonesië die onze projecten aandragen, begeleiden en overzien. Bij ons kunt u een algemene donatie doen maar ook uw gift koppelen aan een bepaald project. 100% van alle donaties wordt besteed aan onze projecten. Door uw interesse in en samenwerking met stichting Meraih Bintang toont u zich als bedrijf maatschappelijk betrokken en geeft u kinderen, jongeren, ouderen en de gemeenschap in Pangandaran aan de andere kant van de wereld een kans op een betere toekomst!