Microkredieten

 

 

 

Help mee door te doneren!

Een kleine bijdrage maakt een groot verschil.

Microkrediet

Microkrediet is een klein startkapitaal in de vorm van een lening.

Een lening aanvragen is niet makkelijk. Voor veel mensen in een minder kansrijke situatie zelfs onmogelijk. Microfinanciering zorgt ervoor dat mensen in deze situaties aan de financiële middelen kunnen komen om een stap vooruit te zetten. Met onze microkredieten stimuleren wij deze ondernemers om hun dromen te verwezenlijken. Door kleine leningen te verstrekken - juist aan diegenen die het hard nodig hebben - krijgen mensen de kans om te investeren in een onderneming, een huis te kopen, hun huis op te knappen of bijvoorbeeld de nodige gezondheidszorg te bekostigen. De microkredieten geven mensen in Pangandaran niet alleen de kans om hun financiële situatie te verbeteren, maar stimuleren ook de onafhankelijkheid en zelfredzaamheid. Met ons kleinschalige unieke microkredietplatform streven wij naar gelijkere kansen en een betere, fijnere en gezondere toekomst voor iedereen. 


Het is geen donatie maar een lening

Wij geloven dat met een lening écht een duurzame impact kan worden gemaakt. Eénzelfde euro kan meerdere levens veranderen, door de terugbetaalde lening steeds opnieuw uit te lenen. Op die manier kan jij als uitlener steeds weer een kleine ondernemer helpen om zijn of haar onderneming tot een succes te maken. Door hetzelfde bedrag steeds opnieuw uit te lenen ontstaat een blijvende connectie waarin werelden worden samengebracht.

Bepaal zelf waar een impact wordt gemaakt

Via onze lokale partner staat Meraih Bintang in contact met vele families, vissers en ondernemers in Pangandaran. Zo kan iedere leningverstrekker zelf bepalen waar, op wat voor een manier en via welk project hij of zij een sociale impact maakt.

Duurzame zelfredzaamheid

Meraih Bintang streeft niet alleen naar geslaagde projecten, maar naar duurzame zelfredzaamheid. Een lokale business die de community ten goede komt. Van goede zorg, tot meer kansen op de arbeidsmarkt; een betere toekomst voor iedereen.

Maak impact met microkrediet

Inmiddels zijn er al 5 ondernemers gesteund met microkredieten die via Meraih Bintang verstrekt zijn. Wil jij ook helpen en mensen in Pangandaran een eerlijke kans geven? Word uitlener en bekijk de projecten die jij kunt steunen!