Brush, wash & smile

 

 

Project brush, wash & smile - crowdfund actie

PAGINA NOG UPDATEN! We leren kinderen op school spelenderwijs hoe belangrijk goed handenwassen en tandenpoetsen is voor hun gezondheid.


Nieuw dit schooljaar 2022 -2023 is dat we het project verder professionaliseren in samenwerking met brush, wash & smile, een initiatief opgericht door de non-profit organisatie dental Health Organization Nederland (DHIN). 

"Uit onderzoek blijkt dat kinderen in lage inkomenslanden de helft vaker op school aanwezig zijn als ze hun tanden poetsen en hun handen wassen. Dat ze naar school gaan is belangrijk, want onderwijs vervult op die plekken een cruciale rol in de toekomst van een kind. Het is doodzonde als een kind door een tandprobleem niet naar school kan. Maak tanden poetsen en handen wassen vanzelfsprekend; help kinderen hun tanden te poetsen en hun handen te wassen."

Samen met de hulp van WB&S - DHIN streven we ernaar tandheelkundig onderwijs te bieden aan kansarme kinderen in Pangandaran want elk kind verdient een gezonde en gelukkige glimlach!

Ook belang van goed handenwassen brengen we de kinderen bij. Bacteriën en virussen zijn overal. De meeste van deze ziekteverwekkers worden via de handen verspreid. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt. Onderzoek heeft aangetoond dat de meeste ziekteverwekkers via de handen verspreid worden. Door regelmatig je handen te wassen met water en zeep verklein je de kans dat jij of iemand in je omgeving ziek wordt.
 

De kinderen op de BK/TK krijgen 2x per jaar: 1 tandenborstel, 1 grote tube fluoride tandpasta, 1 plastic beker, 1 tablet zeep, 1 fles shampoo en 1 instructie folder van BW&S DHIN die wij vanuit het engels in het bahasa hebben vertaald. Op school krijgen ze vervolgens les in hoe je goed tandenpoetst en je handen wast.

Voor de kinderen op de SD komt er apart lesmateriaal.  De leraressen krijgen hiervoor een aparte instructie. Ook zij ontvangen 2x per jaar 1 tandenborstel, 1 grote tube fluoride tandpasta, 1 plastic beker, 1 tablet zeep, 1 fles shampoo

1x per jaar worden de ouders van de kinderen (en hun broertjes & zusjes) uitgenodigd in ons comunity center voor een voorlichtingsbijeenkomst. Zo proberen we een sneeuwbal reactie te bewerkstelligen waarbij de hele familie goed gaat poetsen en handen wassen.