volleybal jongens

Sponsor gezocht: nodig € 750 per jaar

Volleybal JS - eMBi  jongens

Dit is een sportproject dat investeert in kansarme kinderen, tieners en jongeren in Pangandaran, West-Java door middel van volleybal training voor jongens. 

De doelstelling is om hen door middel van het volleybalspel persoonlijke vaardigheden te leren zodat ze hun problemen aankunnen. Volleybal wordt ingezet als middel om zich te uiten, zich te concentreren op een doel, samen te werken, een gevoel van saamhorigheid te geven en een goed voorbeeld te zijn in hun gemeenschap.


De deelnemers aan het sportproject moeten tevens aan een aantal voorwaarden voldoen; zo wordt verwacht dat ze elke dag netjes op de trainingen verschijnen en aanleg hebben voor de sport volleybal. De deelnemers tekenen een manifest waarin gesteld wordt dat ze zich netjes gedragen, niet vechten, geen alcohol drinken of drugs gebruiken maar zich inzetten voor de sport, hun team en de gemeenschap. Er wordt iedere dag aan het eind van de middag getraind op het multifunctioneel sport court van Stichting Meraih Bintang in kampong Bulak Laut of op een klein provisorisch zand veldje in de buurt. De leeftijden van de deelnemers variëren van ongeveer 11 tot 23 jaar. We hebben dit vollebal project verdeeld in 2 groepen: junioren en senioren.

De groep jongeren die deelnemen aan het project nemen ook regelmatig deel aan open toernooien in de buurt. Stichting Meraih Bintang organiseert doorgaans 1x per jaar ook zelf een open toernooi. 

Voor dit project hebben we materiaal nodig zoals goede kwaliteit volleyballen, schoenen, sokken en tenues.