Vissen

Verhaal "de vis wordt duur betaald" geschreven voor kleine goede doelen

Project vissen

Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap. Echter niet alle vissers hebben een eigen boot. Velen zijn afhankelijk van vissers met boot om gevraagd te worden als crew mee te gaan op een vistocht. Dit bracht ons op het idee om een project speciaal voor vissers op te zetten. 


 

  • Het aanschaffen van 3 vissersboten om deze vervolgens als stichting op een eerlijke en evenredige manier te verhuren aan vissers zonder boot om de zelfredzaamheid van deze mensen en hun gezinnen te vergroten maar ook om met ons deel van de opbrengst een bijdrage te leveren aan de operationele kosten van onze projecten zoals o.a. de school, rumah bina budi en het skills center.
  • Benodigdheden: het aanschaffen van benodigdheden ter uitbreiding en verbetering van het materiaal om te kunnen vissen (vervangen, uitbreiding en aanschaf verschillende netten), motortje om netten op te halen en fishfinders.
  • Leer/werk project: de 3 boten bieden ieder werk aan twee ervaren vissers die het vak van visser leren en doorgeven aan jongeren die het vak willen leren. De boten zijn eigendom van Stichting Meraih Bintang. 
  • Project in ontwikkeling: het opzetten van een winkel voor visbenodigdheden in Pangandaran  te kunnen aanschaffen tegen een redelijke prijs.