Schoolbenodigdheden

Help mee door te doneren!

Een kleine bijdrage maakt een groot verschil.

Project Schoolbenodigdheden 

Help mee om de verplichte schoolbenodigdheden te kunnen kopen voor arme kinderen zodat zij naar school kunnen (blijven) gaan!


Waar het in Nederland vanzelfsprekend is om naar school gaan, is dat in Indonesië verre van het geval. Voor een kind bedragen de kosten om naar de lagere school te kunnen gaan gemiddeld €145,00 per jaar (2022). Dit bedrag is als volgt samengesteld: 4 schooluniformen (regulier, batik, sport, scouting: deelname aan scouting is vanaf de lagere school verplicht in Indonesië) + 1 paar zwarte schoenen + 1 goede kwaliteit rugzak + maandelijkse bijdrage school voor 1 jaar + schoolboeken + schoolbenodigdheden zoals pennen, etui, potloden, gum, schriften, registratiekosten school (indien van toepassing) en de verplichte maandelijkse bijdrage. Sommige families helpen we met het volledige pakket en sommige families hebben gedeeltelijk hulp nodig. Wie wat precies nodig heeft wordt steeds in overleg met ons team in Pangandaran vastgesteld.

      

Voor heel veel ouders in het gebied waar wij actief zijn is dit bedrag niet op te brengen. Zij kunnen maar ternauwernood wel/niet het hoofd boven water houden, voorzien in de voedselbehoefte van hun gezin en de vaste lasten betalen (drinkwater, gas, electriciteit). School is ook heel belangrijk vinden deze ouders! En heel soms kunnen ze bij de bank een lening afsluiten voor de schoolbenodigdheden en die gaande het jaar terugbetalen maar voor velen is dat zelfs niet weggelegd. 

Het minimum loon voor de provincie West-Java is vastgesteld op IDR 1.841.487 per maand, omgerekend is dit € 113,50 (2022). Voor de families die wij helpen ligt het inkomen per maand helaas een heel stuk lager. Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap. Dit betekent dat de economische status laag is en de inkomens zeer onregelmatig zijn. Jouw bijdrage is daarom meer dan welkom!

 

Project mede mogelijk gemaakt door