Nieuws

Nieuws

MBbeheer Meriah Bintang
/ Categorieën: Uncategorized

NOODHULP ACTIE! 

Indonesische sawa's drogen uit door klimaatverandering, rijst duurder!

Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap en helaas gaat het dit hele jaar al bijzonder slecht met de visvangst. Onze 2 vissersboten bijvoorbeeld hebben de afgelopen maand 'negatief gedraaid' dit betekent dat de kosten hoger waren als de opbrengst en helaas is dit hetgeen waar alle vissers in Pangandaran mee worstelen.

Nu komt daar nog bij dat de verkoopprijs van rijst enorm is gestegen. Dit is de wijten aan de lange, droge 'zomer' met weinig tot geen regenval. Rijst is hèt hoofdbestanddeel van de dagelijkse voeding. Er wordt 3x per dag rijst gegeten. Maar de enorme prijsstijging zorgt nu voor problemen.

We gaan als stichting starten om voor 200 families rijst te kopen: kostprijs IDR 16.000 per kilo, omgerekend € 0,95. Kostprijs 5 kilo rijst is IDR 80.000, omgerekend € 4,75

Deze 200 families kunnen 5 kilo rijst van de stichting kopen voor IDR 10.000 per kilo, omgerekend € 0,59. Verkoopprijs 5 kilo rijst is IDR 50.000, omgerekend € 2,95.

Om dit project te kunnen starten hebben we een beginbedrag nodig van € 950,00. Om dit bedrag bij elkaar te krijgen starten we nu een actie. Maar hoe meer we eventueel ophalen, hoe langer we kunnen doorgaan en hoe meer mensen we kunnen helpen natuurlijk.

Gezien de noodzaak starten we tegelijkertijd ook al het project op en schieten we als stichting het eerste benodigde bedrag voor.

De actie:

Sponsor 5 kilo rijst voor Pangandaran --> dat kan via de speciale QR code gekoppeld aan het betaalverzoek ING (rekening van onze Stichting)

Het betaalverzoek wat is gemaakt: 5 kilo rijst voor Pangandaran van € 4,75. https://www.ing.nl/particulier/betaalverzoek/index.html...

Het bedrag van € 4,75 is overigens aanpasbaar!

Photo credit: NOS