eMBi - JS Swimclub


Zwemles kansarme kinderen Suryadi's school


Help mee en doneer!


Nodig per jaar:

  • eMBi - JS swimclub:            € 3.300,00
  • Zwemles kinderen SD:       € 2.732,50
     

Nodig eenmalig: 

  • € 900 - 20 wedstrijd pakken 
  • € 320 - 20 wedstrijd goggles 
  • € 140 - 20 wedstrijd caps 

eMBi - JS Swimclub

Wat in 2018 begon als zwemles project is uitgegroeid tot eMBi - JS Swimclub!


Zwemles: de lesmethode is anders als in Nederland want de kinderen in Indonesië leren zwemmen "per slag". Het duurt ca. 2 maanden met 3 lessen per week van anderhalf uur om een zwemslag goed onder de knie te krijgen. Als de kinderen de 4 zwemslagen: schoolslag, vrijeslag, vlinderslag en rugslag beheersen volgt het zwemexamen en krijgen ze hun zwemdiploma.

Kinderen uit de onderbouw van onze lagere school waarvan de ouders geen zwemles kunnen betalen mogen zich aanmelden voor 4 proeflessen. `Dat zijn er gemiddeld genomen ca. 50. Na de proeflessen stellen de zwemleraren uit deze groep een groep van 20 kinderen samen die vervolgens dat schooljaar zwemles krijgen. 

 

eMBi - JS Swimclub: Uit het "zwemles" project is de eMBi - JS Swimclub ontstaan tot groot plezier en enthousiasme van de kinderen. We hebben 2 zweminstructeurs: Waluyo en Aris die met veel enthousiasme, geduld en plezier de kinderen te leren om de verschillende zwemslagen te perfectioneren en op kracht en sneldheid te trainen met behulp van verschillende atributen zoals handpadels, flippers etc. De kinderen trainen 4 tot 6 keer per week. We mogen tegen betaling van een kleine vergoeding, afwisselend, gebruik maken van het 25 meter zwembad bij het Pantai Indah hotel en het openbare zwembad Dr. Abu waar ze ook echte startblokken hebben. De zwemlessen en trainingen vinden het hele jaar plaats en liggen alleen stil tijdens de vastenmaand. De kinderen doen ook mee aan wedstrijden. Hiervoor moeten zij zich kwalificeren en wordt door de zweminstructeurs steeds een selectie samengesteld in verschillende leeftijdscategorieen.  

Ongeveer 1x per maand organiseren we op zondag 'fun swimming' waarbij alle kinderen welkom zijn.

Ook is dit een leerproject. Donny, een jongen uit ons sponsor een kind project en hele goeie zwemmer, wordt op eigen initiatief opgeleid to zwemleraren door Waluyo en Aris.