Cita haalde haar zwemdiploma in oktober 2018. Won 2x zilver en 2x goud in 2019 tijdens de Pangandaran Regency wedstrijden en eindigde in de top 20 tijdens de West-Java wedstrijden!


We zoeken een sponsor voor de aankoop van: 

  • € 1.400 - 32 wedstrijd pakken 
  • €    500 -  32 wedstrijd goggles 
  • €    200 -  32 wedstrijd caps 

eMBi - JS Swimclub

Wat begon als een project om kinderen te leren zwemmen is inmiddels uitgegroeid tot de eMBi - JS Swimclub. 

Pangandaran is een schiereiland met aan 3 kanten water. In 2006 kwam hier, over een breedte van 40 km, een allesverwoestende tsunami aan land. Toen we als stichting in 2010 startte met onze projecten heerste er nog steeds een grote angst voor het water bij groot en klein. De meeste Indonesiërs kunnen niet zwemmen! Dus was een van de eerste projecten het watervrij maken van de kinderen. Zelfs de peuters en kleuters op BK/TK Meraih Bintang namen we met regelmaat mee naar het zwembad om ze te laten wennen aan "water" zonder in paniek te raken.


Zwemles: de lesmethode is anders als in Nederland want de kinderen in Indonesië leren zwemmen "per slag". Het duurt ca. 2 tot 3 maanden om de zwemslagen goed onder de knie te krijgen. De kinderen kregen les in verschillende groepen en als er nieuwe kinderen werden/worden toegevoegd aan ons sponsor een kind project dan starten zij, als ze willen, uiteraard ook met de zwemlessen. In Oktober 2018 hebben alle deelnemende kinderen hun zwemdiploma gehaald. Ze beheersen nu de 4 zwemslagen: schoolslag, vrije slag, vlinderslag en rugslag.

Uit het "zwemles" project is de eMBi - JS Swimclub ontstaan tot groot plezier en enthousiasme van de kinderen. We hebben 2 zweminstructeurs: Waluyo en Aris die met veel enthousiasme, geduld en plezier de kinderen te leren om de verschillende zwemslagen te perfectioneren en op kracht en sneldheid te trainen met behulp van verschillende atributen zoals handpadels, flippers etc. De kinderen zijn ingedeeld in 3 groepen en trainen verschillende keren per week. We mogen tegen betaling van een kleine vergoeding, afwisselend, gebruik maken van het 25 meter zwembad bij het Pantai Indah hotel en het openbare zwembad Dr. Abu waar ze ook echte startblokken hebben. De zwemlessen vinden het hele jaar plaats en liggen alleen stil tijdens de vastenmaand. 32 kinderen (2022) zijn momenteel lid van de eMBi - JS swimclub. 

De kinderen doen ook mee aan wedstrijden. Hiervoor wordt door de zweminstructeurs steeds een selectie samengesteld. Zo nam een selectie van 12 kinderen eind Oktober 2018 voor de eerste keer deel aan een grote zwemwedstrijd in Bandung met in totaal 975 deelnemers gehouden op de Universiteit gedurende 2 dagen.    

vlnr bovenste rij: Silmi, Devi, Cita, Dea, Nur, Ichwan en Ikhsan
vlnr onderste rij: Dinda, Verisa, Ica, Nisa en Joshua
 

Nodig per jaar: € 7.440