Achtergrond familie Ilham

Familie Setiawan

Een kind sponsoren, waarom?

Achtergrond informatie familie Setiawan - (Ilham)

Begin 2012 zijn we gestart met ons sponsor een kind project. Het doel was en is nog steeds om arme kinderen en hun families in Pangandaran te helpen. Kinderen zoals Ilham bijvoorbeeld. 

Waarom is een kind sponsoren zo belangrijk? Dat zullen we je middels onderstaand voorbeeld proberen uit te leggen.
 Familie Setiawan bestaat uit vader Iwan, moeder Nurnendah, hun 9-jarige zoon Ilham, de tweeling van 6 Sena & Seni en peuter Razka van 3. De familie had tot voor kort niet eens een eigen huis om in te wonen maar woonde bij de moeder van Nurnendah in haar kleine bamboe noodhuisje. Zoon Ilham was sinds 1 augustus 2022 woonachtig in onze Rumah Bina Budi (kleinschalig opvanghuis midden in de kampong).

Vader Iwan is kostwinner en werkt bij de verhuur van paardjes op het strand. Post corona komen er weer wat toeristen naar Pangandaran. Na de hele corona periode totaal geen inkomen te hebben gehad omdat de verhuur van paardjes op het strand compleet stil lag komt ook dat nu gelukkig weer langzaam op gang.

Familie Setiawan incl. oma (waar de familie ook de zorg over heeft) heeft per maand de volgende uitgaves aan vaste lasten:

  • IDR.   300.000 – elektriciteit 
  • IDR.   100.000 – gas
  • IDR.   100.000 – schoon drinkwater
  • IDR 7.500.000 – voedsel IDR 50.000 per dag - 3 maaltijden p.p x 5 = IDR 250.000
  • TOTAAL AAN VASTE LASTEN PER MAAND IDR 8.000.000 – OMGEREKEND: € 505,00

In de vaste lasten zijn alleen echt de basis behoeften opgenomen en nog niet eens de kosten voor persoonlijke verzorging of de schoolkosten voor Ilham, Seni, Sena, etc.

Voor corona was het maandinkomen van de familie IDR 2.000.000, omgerekend € 126,00

Zonder hulp van ons sponsor een kind project betekent dit dat Ilham, Seni en Sena niet naar school kunnen, er geen elektriciteit, gas of schoon drinkwater is en men niet 3 maaltijden per dag kan eten. Zoals dit verhaal van Ilham en zijn familie zijn er nog veel meer verhalen.....

EEN KIND SPSONSOREN, DAAROM!