Korte nieuwsberichten - Archief

Februari 2022


DAAR GAAN WE WEER... 

25-02-2022: Pangandaran terug naar level 3 - gemiddeld risico (oranje) door corona, dus zijn de scholen nu weer op 50% capaciteit gezet en zo ook onze school. Voor de kinderen betekent dit om en om 3 dagen naar school en 3 dagen online onderwijs in de week. In Indonesië zijn er 45.000 positieve tests per dag momenteel.

 

PROJECT eMBi GREEN MOVEMENT

Nadat het 2 jaar heeft stilgelegen in verband met corona, hebben we op maandag 21 februari het green movement project weer opgepakt. De kinderen van onze kleuterschool hebben, onder het mom van jong geleerd is oud gedaan, een stuk bij en op het strand schoongemaakt en ontdaan van plastic afval en dode bladeren.

     

     

 

STICHTING DONATEURSBELANGEN

Stichting Meraih Bintang is sinds 10 februari aangesloten bij Stichting Donateursbelangen en heeft zij verklaard om het gewenst gedrag donateursbelangen na te leven en het belang van donateurs te onderschrijven. 

Wij werken donateurgericht want als donateur maak je immers het voor ons mogelijk te werken aan onze doelstelling(en).

 

BEZOEK VROUW VAN DE GOUVERNEUR VAN WEST-JAVA

Vandaag, 14 februari, is een bijzondere dag want de vrouw van de gouverneur van West Java, Ibu Atalia Prataya Kamil, begeleid door de vrouw van de Regent van Pangandaran, Ibu Ida Nurlaela, brachten een bezoek aan Suryadi's school. Ze werden welkom geheten door een groep van de kinderen met een mooie traditionele dans. Daarna gaf Darto een 10 minuten durende presentatie over onze stichting, haar educatieve, sociale en sportieve programma's waarin ze zeer geïnteresseerd waren.

Ibu Atalia Prataya Kamil was onder de indruk van onze school, de manier van lesgeven en de aangeboden extra programma's.

Ook nam ze ruim de tijd voor interactie met de kinderen. Zo vertelde ze hen een verhaaltje, trakteerde op een snack en gaf ze elk kind een kleur/schetsboek cadeau.

       

     

 

“IK KAN WORDEN WAT IK WIL”

Als sponsor maak jij het verschil voor een kind dat opgroeit in extreme armoede. Zoals Syfa. Zij droomt van een toekomst zonder armoede, waarin zij kan worden wat zij wil. Het is haar droom om verpleegster te worden. Laat JIJ haar droom uitkomen? Meld je dan nu als haar sponsor: aanmeldingsformulier >> Meer informatie over ons sponsor een kind project >>

 

 

SPONSOR(S) GEZOCHT VOOR ULFA

In mei 2021 heeft Ulfa eidnexamen gedaan aan de hogere middelbare school in Pangandaran. In juni heeft ze met goed gevolg toelatingsexamen gedaan aan de Padajaran Universiteit voor de studie verpleegkunde. Hiermee is ze in Augustus gestart. Het 1ste semester was, in verband met corona, online en gratis. Gelukkig kan ze het 2de semester offline gaan volgen omdat de universiteit haar deuren weer opent voor haar studenten.  Dit betekent dat Ulfa de RBB gaat verruilen voor een kamer nabij de campus (universiteit ligt op 40 km afstand van onze RBB), ze geld nodig heeft voor haar levensonderhoud en natuurlijk zijn er de te betalen semester kosten voor de universiteit (1 jaar telt 2 semesters). Wie wil Ulfa hierbij helpen? Meer informatie >>