Korte nieuwsberichten - Archief

Maart 2021


 

VACCINATIE

Op 23 en 24 maart zijn onze leerkrachten in Pangandaran gevaccineerd met het russische Sinovac vaccin. Tevens ontvingen ze na afloop allemaal een "sertifikat vaksinasi COVID-19".


 

 

UPDATE MELY

Mely heeft vanmorgen (woensdag 10 maart) om 10u lokale tijd haar laatste controle gehad. Alles was goed en dus ze mocht het ziekenhuis verlaten. Volgende week woensdag al is de volgende controle. Omdat Mely nog erg moe is en de controle afspraak al zo snel, is na overleg besloten dat het beter is als de familie in Bandung blijft. Ze kunnen logeren bij de jongere broer van Mely's vader die met zijn gezin in Cimahi (Bandung) woont op 15 km van het ziekenhuis. Darto en Juniah zijn inmiddels terug in Pangandaran. Mely en familie keren volgende week na de volgende controle met de bus terug naar huis.

 

 

MELY GEOPEREERD!

Vandaag, 9 maart is Mely, een van de meisjes uit ons sponsor een kind project, geopereerd aan haar linkeroog in het RSM Cicendo Eyehospital in Bandung. De operatie is succesvol verlopen. Gisteren is Mely opgenomen en als het goed is mag ze morgen weer naar huis.

 

 

 

 

 

 

 

TERUG NAAR SCHOOL!

Eindelijk weer goed nieuws want vanaf vandaag, maandag 8 maart, mag onze lagere school in Pangandaran weer open. Op halve kracht want er mogen maximaal 15 kinderen in een klas maar de kinderen kunnen weer naar school. Onze kleuterschool en peuterklas blijven nog altijd dicht. Welkom terug op school kids uit de Newton klas!

 

 

 

HELP DE OUDEREN IN PANGANDARAN AAN ETEN

Ouderen in Pangandaran hebben het tijdens deze corona crisis nog moeilijker als normaal. We doen wat we kunnen, maar we kunnen het niet zonder uw hulp! Help ons helpen en doe heel eenvoudig een donatie via een tikkie middels onderstaande kink. De opbrengst is bestemd voor maaltijd boxen en voedselpakketten. Alvast heel erg bedankt! TIKKIE VIA ING 

 

OPERATIE MELY

Op 1 maart zijn Darto, Mely, een meisje uit ons sponsor een kind project, en haar vader samen naar Bandung gereisd waar Mely op 2 maart een afspraak had voor een check-up in het Cincendo oogziekenhuis. Ze is onderzocht door 3 artsen en na overleg is geconstateerd en besloten dat Mely toch een operatie nodig heeft aan haar linkeroog. Gelukkig kan dit, met in achtneming van de corona regels, al snel. De operatie staat gepland voor 9 maart. Dit betekent dat Darto samen met Mely en haar moeder op maandag 8 maart richting Bandung vertrekken. Als alles goed gaat kunnen ze woensdag 10 maart weer terug naar huis.

 

 

BELASTINGVOORDEEL

Vanaf 1 maart is het weer zover en is het "belastingaangifte seizoen" weer begonnen. Een mooi moment om stil te staan bij belastingVOORDEEL voor JOU waarbij je gelijkertijd Stichting Meraih Bintang steunt! Sponsor bijvoorbeeld een kind, adopteer een opa of oma, doe een algemene donatie of juist voor een specifiek project. Door middel van een onderhandse overeenkomst periodieke gift in geld voor een periode van tenminste 5 jaar is jouw donatie volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen (particulier en zakelijk). Meer informatie: particulier - zakelijk