Korte nieuwsberichten - Archief

Februari 2021


 

BELASTINGVOORDEEL

Vanaf 1 maart is het weer zover en is het "belastingaangifte seizoen" weer begonnen. Een mooi moment om stil te staan bij belastingVOORDEEL voor JOU waarbij je gelijkertijd Stichting Meraih Bintang steunt! Sponsor bijvoorbeeld een kind, adopteer een opa of oma, doe een algemene donatie of juist voor een specifiek project. Door middel van een onderhandse overeenkomst periodieke gift in geld voor een periode van tenminste 5 jaar is jouw donatie volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen (particulier en zakelijk). Meer informatie: particulier - zakelijk

 

SPONSORKLIKS

De SponsorKliks transacties van januari 2021 zijn bijgewerkt. Klik op deze link voor het overzicht van Meraih Bintang.

Hoe werkt gratis sponsoren?
Als jij via onderstaande link iets koopt, bijvoorbeeld bij Coolblue, About You of Bol, dan ontvangt Meraih Bintang geld van SponsorKliks. De link bevat nl. een code om Meraih Bintang te herkennen en jij betaalt hetzelfde als je direct naar de webwinkel gaat, vandaar "gratis sponsoren". Bekijk andere winkels op de SponsorKliks-pagina van Meraih Bintang via deze link

 

 

ALLE KINDEREN NAAR SCHOOL!

Gezondheid is een prioriteit in tijden van de covid-19 pandemie, maar we mogen het belang van onderwijs voor kinderen niet negeren.

Ons doel voor dit jaar: voor tenminste 105 kansloze/kansarme kinderen in Pangandaran hun schoolbenodigdheden aanschaffen. Help je mee? NL 19 INGB 0653210191 ovv schoolbenodigdheden 2021. Alvast heel erg bedankt

 

 

 

 

ACTIE WELK KIND KIEST VOOR JOU?

De actie WELK KIND KIEST VOOR JOU heeft helaas geen aanmeldingen opgeleverd. Dit betekent voor Syfa, Ilham, Aju en Dzakira dat zij op onze wachtlijst blijven staan in afwachting van een sponsor.


 

MAALTIJD BOXEN ACTIE

Op donderdag 18 februari ging ons team op pad, dit keer om 200 maaltijd boxen met mihoen en ei uit te delen in kampong Karangsalam zo ook aan deze jonge moeder en haar kindje.

 

 

 

 

 

 

VOEDSELPAKKETTEN

Op woensdag 17 februari ging ons team weer samen op pad om voedselpakketten uit te delen aan kwetsbare ouderen in de kampongs van Pangandaran. Ze komen ook op hele afgelegen en moeilijk bereikbare plaatsen zoals bij dit omaatje die zo ontzettend blij was om alleen al iemand te zien. Hulp is zo hard nodig! Help ons helpen en doneer op NL 19  INGB 0653210191 o.v.v. corona - voedselpakketten

 

 

KINDEREN KIEZEN ZELF HUN SPONSOR!

Wil je ook gekozen worden? Doe dan mee met "gekozen"! Gekozen geeft kinderen een unieke kans. De kans om hun leven voorgoed te veranderen. Gekozen geeft Syfa, Ilham, Ayu en Dzakira  de regie over hun eigen toekomst. Laat ze zelf kiezen. Meld je aan vóór 16 februari a.s. Word gekozen. Laat jij je kiezen?

NB helaas heeft zich niemand verkiesbaar gesteld. De 4 kinderen blijven op de wachtlijst staan in afwachting van een sponsor.
 

 

                           

Naar een idee van World Vision

 

WAT HET COVID-19 VIRUS BETEKENT VOOR ULFA

Lees haar verhaal hier

 

ONLINE LES SURYADI'S SCHOOL

De kinderen uit de Newton klas (1ste klas lagere school) van Suryadi's school Meraih Bintang krijgen thuis online les van juffen Dimas en Rita. Sinds 1 februari zijn alle scholen weer gesloten en krijgen de kinderen van de 1ste klas van Suryadi's school weer online les. De kinderen van de peuterschool/kleuterschool worden thuis bezocht door hun leraressen.
 

 

OPA SALPAN

Vanmiddag, 5 februari, bereikte ons het trieste bericht dat opa Salpan eerder vandaag is overleden. Opa Salpan maakte deel uit van ons adopteer een opa of oma project. Hij sukkelde al een paar weken met zijn gezondheid. Samen met zijn vrouw, oma Rumini, had hij de zorg over hun kleinzoon Eka met down. We wensen hen veel sterkte in deze moeilijke tijd. Opa Salpan wordt morgen begraven. Darto zal daar namens de stichting bij aanwezig zijn.

 

OPBRENGST  DIGITALE COLLECTEBUS!

Onze digitale collectebus heeft een totaalbedrag opgeleverd van € 1.190 bestemd voor de actie maaltijd boxen voor kwetsbare ouderen/families in Pangandaran. Alle donateurs die hieraan hebben bijgedragen willen we bij deze heel hartelijk bedanken!