Korte nieuwsberichten - Archief

September 2020
 


 

JS eMBi MEISJES VOLLEYBAL TEAM

Tijdens een etentje met alle eMBi kids bij Dapoer Selera eergisteren werden ze voorgesteld: de meiden van het JS eMBi meisjes volleybal team: vlnr Dea, Silmi, Sri, Syifa, Shinta, Sovia. Onderste rij: vlnr Nani, Devi, Nur en Ulfa. Deze jonge dames verruilen de zwemclub voor de teamsport volleybal. En ze hebben er zin in. Het team zal worden getraind door Awen en begeleid door Darto. Trainingen zijn 5x per week, van maandag t/m vrijdag.

 

SURYADI'S SCHOOL - SD MERAIH BINTANG

Maandag 21 September weer een mijlpaal bereikt. SD (lagere school) Meraih Bintang, mede gehuisvest in het nieuwe schoolgebouw, opende vandaag voor het eerst haar deuren om de 30 leerlingen van de eerste klas en hun moeders te verwelkomen. De kinderen kregen hun schooluniformen overhandigd (5 sets ieder) en de moeders een mooie kaart, mede namens stichting Meraih Bintang om hen te bedanken voor alle hulp tijdens de afgelopen homeschooling periode. De moeders werden verder welkom geheten door Ibu Dimas, hoofd van de lagere school, die ook uitleg gaf over het lesrooster tijdens corona. In verband met corona mogen er max. 15 kinderen in een leslokaal. De groep werd dus in tweeën gesplitst en mogen om de dag naar school. De andere dag blijft homeschooling van kracht.

 

WIJ GAAN WEER NAAR SCHOOL!

Aanstaande Maandag, 21 September, is het dan eindelijk toch echt zo ver! In Pangandaran mogen de lagere en middelbare scholen weer van start omdat Pangandaran vooralsnog in een "laag risico" gebied ligt! Spannend want dit betekent dat SD Meraih Bintang voor het eerst haar deuren zal openen voor de 30 leerlingen van de eerste klas (groep 3). Wij zijn er helemaal klaar voor en alle kinderen kunnen niet wachten tot het maandag is!!!

          

 

PROJECT ADOPTEER EEN OPA OF OMA

Oma's Kastem en Esih hebben allebei voor de periode van één jaar een sponsor: tot 01-09-2021. Mocht zich voor die tijd een permanente sponsor voor een van hen of voor hen allebei melden, dan gaan de maandelijkse bijdragen automatisch over naar een andere oma of opa in nood. 

Voor OPA ICI zijn we een geefactie opgestart om te proberen zo ook voor hem het bedrag voor 1 jaar sponsoring bij elkaar te krijgen. OPA ICI is nieuw op onze wachtlijst. Hij heeft 5 jaar geleden een hersenbloeding gehad en is daarvan maar gedeeltelijk hersteld. Zijn vrouw, steun en toeverlaat, is in April 2019 plotseling overleden. Hun dochter probeert nu zo goed en zo kwaad als het gaat voor hem te zorgen maar heeft een paar maanden geleden een motor ongeluk gehad en kan nog maar moeilijk lopen. Opa Ici probeert met het verzamelen van afval wat geld te verdienen. Dit is zijn enige bron van inkomsten. In Indonesië is geen AOW!

 

PROJECT ONDERHOUD GEBOUWEN

Onderhoud aan onze gebouwen dat moet natuurlijk ook op tijd gebeuren. Misschien niet een project wat je als sponsor of donateur direct aanspreekt, maar wel heel erg  belangrijk! In de eerste week van September zijn de buitenkant van onze Rumah Bina Budi alsmede de binnenkant van de begane grond geverfd. Het ziet er allemaal weer strak uit! Dit is een van de kleine projecten die we proberen uit te voeren tijdens deze, ook voor de mensen in Pangandaran, zware corona tijd zodat we lokale werklui kunnen inschakelen en aan het werk zetten, en zij zo toch een beetje inkomen kunnen genereren voor hun families. 

      

NB het volgende kleine project gaat de bestrating worden aan de voorzijde van de RBB en het skills center, zodra we ook hiervoor sponsors gevonden hebben.

 

STEUN STICHTING MERAIH BINTANG!

Steun stichting Meraih Bintang in deze, ook voor kleine goede doelen als het onze, moeilijke coronatijd. Door een of meerdere rugzakjes te bestellen help je ons door bij te dragen in de operationele kosten van onze kleuterschool: Suryadi's school TK Meraih Bintang in kampong Bulak Laut, Pangandaran. De rugzakjes kosten €5,00 per stuk. Verzendkosten binnen Nederland bedragen €2,75 via post.nl. Meerdere rugzakjes tegelijk bestellen kan ook. Bestellen kan via e-mail  Alvast heel hartelijk bedankt voor je support! 

 

 

 

GOED ONDERWIJS VOOR IEDEREEN.... want elk kind heeft hier recht op!

We willen dit graag nogmaals onder jullie aandacht brengen omdat het zo belangrijk is: Kleine Goede Doelen publiceerde op 26 augustus 2019 ons verhaal "goed onderwijs voor iedereen"

 

UPDATE Geefactie DZAKIRA: https://www.geef.nl/nl/actie/dzakira/donateurs

We zijn heel dankbaar te kunnen melden dat we het benodigde bedrag hebben opgehaald. We hebben het goede nieuws inmiddels aan Dzakira en haar familie verteld. Mocht je nog een donatie willen doen dan kan dat nog t/m 15 september. We zetten het extra bedrag in voor het doen van een extra gift. Op de pagina extra giften van onze website lees je waarvoor dit bedrag kan worden ingezet. Zo kun je bijvoorbeeld een gift doen voor het gezin, een project gift of een extra gift. Bijzonder welkom uiteraard in deze moeilijke corona tijd.

 

BACK  TO SCHOOL?

Maandag 31augustus zou DE dag zijn dat lagere scholen in Pangandaran weer open mochten na sinds half maart in verband met corona gesloten te zijn geweest. We hadden er zo naar uitgekeken en de kinderen nog veel meer. Helaas heeft de Edu board afgelopen vrijdag op het laatste nippertje anders beslist. De overheid gaat nu eerst alle scholen voorzien van veiligheidsmaskers. Zodra deze zijn ontvangen, zouden de scholen open mogen....wordt vervolgd!

 

SAAMHORIGHEID EN TEAMBUILDING

Dankzij een gulle sponsor konden we op 30 augustus voor het eerst sinds hele lange tijd  een gezellig dagje uit organiseren voor sponsorkids, ons team, Ibu Ibu & kinderen uit onze kampong. Het werd een dagje bodyraften in Goa Lanang met na afloop een maaltijdbox voor iedereen. Dagje saamhorigheid en teambuilding. Iedereen heeft ervan genoten!