Familie Setiawan

Een kind sponsoren, waarom?

Achtergrond informatie familie Setiawan - (Ilham)

Begin 2012 zijn we gestart met ons sponsor een kind project. Het doel was en is nog steeds om arme kinderen en hun families in Pangandaran te helpen. Kinderen zoals Ilham bijvoorbeeld. 

Waarom is een kind sponsoren zo belangrijk? Dat zullen we je middels onderstaand voorbeeld proberen uit te leggen.
 Familie Setiawan bestaat uit vader Iwan, moeder Nurnendah, hun 7-jarige zoon Ilham, de tweeling van 3 Sena & Seni en baby Razka. De familie heeft geen eigen huis maar woont bij de moeder van Nurnendah in haar kleine bamboe noodhuisje.

Vader Iwan is kostwinner en werkt in de weekenden bij de verhuur van paardjes op het strand. Door corona komen er echter al 1,5 jaar geen toeristen naar Pangandaran. Hierdoor is hij sinds het begin van de pandemie zijn baan verloren en heeft de familie geen inkomen. 

Familie Setiawan incl. oma heeft per maand de volgende uitgaves aan vaste lasten:

  • IDR.   300.000 – elektriciteit 
  • IDR.   100.000 – gas
  • IDR.   100.000 – schoon drinkwater
  • IDR 7.500.000 – voedsel IDR 50.000 per dag voor 3 maaltijden per persoon x 5 = IDR 250.000
  • TOTAAL AAN VASTE LASTEN PER MAAND IDR 8.000.000 – OMGEREKEND € 474,50 

In de vaste lasten zijn alleen echt de basis behoeften opgenomen en nog niet eens de kosten voor persoonlijke verzorging of de schoolkosten voor Ilham etc.

Voor corona was het maandinkomen van de familie IDR 2.000.000, omgerekend € 119

Zonder hulp van ons sponsor een kind project betekent dit dat Ilham niet naar school kan, er geen elektriciteit, gas of schoon drinkwater is en er geen 3 maaltijden per dag zijn. We starten als stichting om vader Iwan op te leiden tot visser zodat hij een goed beroep heeft en wat meer inkomen om zijn gezin te onderhouden en ze meer zelfredzaam zijn.  Zoals dit verhaal van Ilham en zijn familie zijn er nog veel meer verhalen.....

EEN KIND SPSONSOREN, DAAROM!