Korte nieuwsberichten - Archief

Juli 2020
 


 

SCHOOLSPULLEN VOOR 30 KANSARME KINDEREN  KLAS 1 - SD SURYADI'S SCHOOL

Alle 30 kinderen uit de eerste klas van Suryadi's school SD Meraih Bintang ontvingen afgelopen donderdagmiddag uit handen van Darto, Juniah en hoofd van de school Ibu Dimas hun schoolspullen bestaande uit: 1 schooltas, 1 paar zwarte schoenen, 4 sets verplichte schooluniformen, set schoolboeken van de eduboard, schriften, pennen, potloden, gum ent etui etc. Nu zijn ze helemaal klaar voor de start van het nieuwe schooljaar. Omdat de scholen nog dichtzijn in Pangandaran, blijft thuiseducatie van kracht en zullen de kinderen in groepjes van 5 op lokatie (bij een van de kinderen thuis) les krijgen van hun lerares en huiswerk opdrachten krijgen. 

 

OPENING UITBREIDING SURYADI'S SCHOOL 

Op vrijdag 24 juli vond een kleine (ivm corona) openingsceremonie plaats met betrekking tot de uitbreiding van Suryadi's school in kampong Bulak Laut. Dit gebeurde onder toeziend oog van ons team ter plekke, een aantal notabelen en mensen uit het dorp. Natuurlijk was er nasi tumpeng (zie foto) en waren er maaltijd boxen voor alle aanwezigen. 

 

 

WELKOM IBU RITA

Ibu Rita is afgestudeerd aan de universiteit in Yogyakarta in natuur en wiskunde en gaat werken als lerares op onze lagere school. Dit schooljaar, 2020-2021 neemt ze de 30 leerlingen van de eerste klas onder haar hoede.

 

 

 

 

 

 

 

ONLINE COLLECTEREN = HET NIEUWE NORMAAL!

Word JIJ ook een online collectant voor Stichting Meraih Bintang?

‘Nieuwe tijden vragen nieuwe oplossingen!’ Dat zegt Geef.nl. Daarom werd het OnlineCollecteren.nl platform gelanceerd. Dit is een gratis online collecteren platform voor goede doelen. Via OnlineCollecteren.nl kan iedereen in Nederland zelf een online collectebus maken en zo collecteren voor een goed doel. Nù is het juist zo hard nodig om ons als klein goed doel te ondersteunen zodat onze projecten "gewoon" door kunnen blijven gaan en we nieuwe projecten kunnen blijven ontwikkelen!

OnlineCollecteren.nl is een product van Geef en Geef is al 20 jaar expert in online fondsenwerving. Meer dan 4.000 goede doelen in Nederland maken gebruik van dit platform zo ook onze stichting.

 

HOE KAN IK COLLECTEREN VOOR MIJN GOEDE DOEL?

  • Stap 1: Ga naar geef.nl/nl/goede-doelen, zoek jouw favoriete goede doel: stichting Meraih Bintang, en druk op de button COLLECTEER
  • Stap 2. Je komt op het online collecteren platform van jouw goede doel uit, registreer je zelf en start jouw digitale collectebus!

SPONSORREIS AUGUSTUS 2021

Op 16 februari 2021 bestaat onze stichting officieel 10 jaar. Dit willen we samen met onze sponsors en donateurs vieren in Pangandaran. Via onze partner Merapi Tour & Travel bieden we daarom een 16-daagse rondreis Java aan met een verblijf van 5 dagen in Pangandaran. Interesse? Registreer je dan, het kan tot 1 September a.s. Officiële aanmelding volgt aan het eind van dit jaar.  Meer informatie vind je hier!
 

WIE WORDT DZAKIRA'S HELD EN SPONSORT HAAR OP WEG NAAR EEN MOOIE TOEKOMST?

Kleine Dzakira toont trots haar eindejaarsrapport want ze is over van de eerste klas kleuterschool naar de tweede klas. Dzakira wacht nog altijd op een sponsor die haar en haar familie wil helpen om Dzakira te laten dromen over een mooie toekomst en haar ook naar de lagere en middelbare school te laten gaan zodat ze zich kan ontwikkelen tot een mooie jongedame die op eigen benen kan staan en zelfredzaam is. Wie wordt haar held? Vul het aanmeldingsformulier in. PS het sponsoren van een kindje kan ook samen met familie, vrienden, kenissen, collega's of sportclub bijvoorbeeld. Doordat stichting Meraih Bintang de ANBI status heeft, is het ook mogelijk om middels een schenkingsovereenkomst van tenminste 5 jaar "voordelig" te sponsoren. Meer info hier!
OOK FADIL WACHT OP EEN SPONSOR!

Fadil is 5 jaar oud, hij wordt in September 6 en hoopt in het nieuwe schooljaar 2020-2021 naar de 1ste klas van de lagere school in Pangandaran te gaan. Fadil's vader en moeder zijn gescheiden en zijn moeder is een half jaar geleden naar Jakarta vertrokken haar zoontje bij zijn vader achterlatende. Fadil's vader heeft geen vaste baan maar werkt als dagarbeider en heeft dus een zeer onregelmatig inkomen. Fadil heeft geen broertjes of zusjes. Ook voor Fadil zijn we op zoek naar een sponsor die Fadil weer laat geloven dat de wereld zo slecht nog niet is en ook hij zich kan ontwikkelen en een goede toekomst tegemoet mag zien, hij op eigen benen kan staan en zelfredzaam wordt. Word JIJ wellicht zijn held? Vul dan het aanmeldingsformulier in. PS ook het sponsoren van Fadil kan samen met familie, vrienden, kenissen, collega's of sportclub bijvoorbeeld. Doordat stichting Meraih Bintang de ANBI status heeft, is het ook mogelijk om middels een schenkingsovereenkomst van tenminste 5 jaar "voordelig" te sponsoren. Meer info hier!