Korte nieuwsberichten - Archief

Juli 2019


 

 • “Wij zijn blij met uw donatie, schenking of nalatenschap, meer weten? Kijk hier op onze website.”

   
 • NIEUWSBRIEF 4 IS UIT!
  De zomereditie van onze nieuwsbrief, nummer 4, is uit. Wij wensen jullie allemaal veel leesplezier en een fijne vakantie toe! De volgende nieuwsbrief verschijnt op of om 24 September a.s.


   
 • WIJZIGING TEAMWORK
  In ons team heeft bij de ingang van het nieuwe schooljaar een wijziging plaatsgevonden. Ibu Eva heeft ons verlaten om een andere baan aan te nemen. Zij wordt opgevolgd door een "oude" bekende van stichting Meraih Bintang, namelijk Ibu Ira. Ibu Ira is een tijdje weggeweest om te trouwen en haar opleiding af te maken in Tasikmalaya.  Nu is ze weer terug en maakt ons team compleet voor het schooljaar 2019-2020.   
 • NIEUWE SCHOOLJAAR VAN START!
  Vandaag, maandag 15 juli is in Indonesië het nieuwe schooljaar 2019 - 2020 van start gegaan. Afgelopen zaterdag hebben de kids hun nieuwe schoolspullen in ontvangst genomen. Fatimah en Ichwan zijn naar hun nieuwe scholen in resp. Ciamis en Cilacap gebracht en vanmorgen dus zijn de deuren van TK/BK Meraih Bintang alsmede op de dependances ook weer geopend. Voor de kleuterschool zijn 83 nieuwe aanmeldingen binnengekomen en dat brengt het aantal leerlingen voor het komend jaar op 152.Voor de peuterklas is het aantal kinderen nog niet bekend dat volgt later deze maand nog. Onze studenten kunnen nog even genieten van hun vakantie, zij starten pas weer in de 2e helft van Augustus dan wel per 1 September. Wij wensen iedereen een mooi en productief nieuw schooljaar toe! Darto, Juniah, Vincent, Loek en Anita - Stichting Meraih Bintang

               

             
   

 • ​HAPPY BIRTHDAY IN HEAVEN... 
  Birthday wishes, sent to heaven
  from your family below
  We miss and love you dearly
  and wanted you to know

  Your birthday's not forgotten
  and your memory, lives on
  We celebrate the life you had
  even though you've gone

  If we were given just one wish
  one that would come true
  We'd wish you back beside us
  to spend this day with you

  We will always love and miss you
  and often shed a tear
  Especially on your special day
  year after year... 

  You would have celebrated your 50th birthday (on July 13th). We celebrated the only way we could: in eMBi style together with the kids, teamwork, good food and music, just the way you like it...  <3

  Darto, Juniah, Vincent, Loek & Anita
  Teamwork
  eMBi kids


 

 • "IK HEB MIJN WAGEN VOLGELADEN ..."
  Het nieuwe schooljaar 2019-2020 komt eraan in Indonesië en dus is het weer de hoogste tijd voor Darto en Juniah om inkopen te gaan doen voor onze kids en vandaag (11 juli) is De dag!

         


   
 • SAMENWERKING MET MERAPI TOUR & TRAVEL
  Merapi Tour & Travel is dé specialist in reizen naar en door Indonesië. Ze kennen de archipel als hun broekzak en weten als geen ander die kennis aan hun klanten over te brengen en hun reiswensen af te stemmen op de mogelijkheden. Merapi biedt een uitgebreid programma met individuele– en groepsreizen voor jongeren, families en kleine groepen. Met ingang van deze maand is Stichting Meraih Bintang een samenwerkingsverband aangegaan met Merapi Tour & Travel en hebben zij in hun reisprogramma opgenomen dat reizigers tijdens hun verblijf in Pangandaran een bezoek kunnen brengen aan onze projecten.  Meer informatie

 

 • WANDEL VOOR EEN ANDER V.A. 01-07-2019 LIVE
  Ons Meraih Bintang wandelteam, bestaande uit Lokito (penningmeester), Vincent (secretaris) Joost, Elsbeth, Hanny & Jose (vrijwilligers), loopt dit jaar onder het mom van "wandel voor een ander" de 32ste editie van de Heuvelland 4-daagse van 8 t/m 11 Augustus a.s. Het doel dit jaar is om geld in te zamelen voor uitbreiding van TK Meraih Bintang, onze gratis kleuterschool voor kansarme kinderen in kampong Bulak Laut, Pangandaran. Via het platform Geef.nl hebben we een geefactie aangemaakt die vanaf 01 juli LIVE is. Je kunt er veilig en makkelijk ons wandelteam of een van hen in het bijzonder steunen door te sponsoren! Liever een bijdrage overmaken per bank kan natuurlijk ook: IBAN NL 19 INGB 0653210191 ten name van Stichting Meraih Bintang o.v.v. Heuvelland 4-daagse 2019. 

  Evenals vorig jaar loopt het wandelteam de Heuvelland 4-daagse ook dit jaar ter nagedachtenis aan onze Suryadi die totaal onverwacht op 12 juli 2018 is overleden.

   
 • eMBi BAND IN SPE 
  Vandaag, 4 juli, komt de eMBi band in spe samen bij het huis van onze muziekleraar Handono om samen een nieuw liedje in te studeren: "Andaikan kau datang Kembali".
   

 

 • TWEEDE VISSERSBOOT VOOR STICHTING MERAIH BINTANG
  Gisteren hebben we als stichting een tweede basis uitgeruste vissersboot kunnen aankopen. Het gaat om een boot van slechts 2 jaar oud in een uitstekende conditie, een yahama motor en basisuitrusting aan visnetten. De boot is meteen operationeel en biedt werk aan 2 lokale vissers zonder boot. De boot heeft de naam Cahaya Surya gekregen. Meer informatie over ons project vissersboten: hier.

 

 • PROJECT VISNETTEN & MOTOR
  Het vangen van grotere vissoorten zorgt voor een hogere opbrengst. Hiervoor hebben we speciale visnetten nodig. Het gaat om "Liong Bun" netten: 8"/9" geschikt voor het vangen van grotere vissoorten. Ook nodig voor het ophalen van de netten is de aanschaf van een motortje. We willen om te beginnen starten met het aanschaffen van deze uitrusting voor 1 boot. Meer informatie over ons project visnetten & motor: hier. Voor dit project zoeken we een sponsor!