Studiefonds leraressen

Educatie is een van de belangrijkste speerpunten van onze stichting. We stimuleren hierin niet alleen kinderen en jongeren maar ook volwassenen.

Onze school BK/TK Meraih Bintang staat in kampong Bulak Laut, Pangandaran en is door de Regent van Pangandaran al 4 jaar op rij uitgeroepen tot voorbeeld school voor het regentschap. Dit jaar (2019) is zij wederom ook verkozen tot meest schone en gezonde school door zowel het regentschap als de provincie West-Java. Er werken momenteel 14 leraressen welke door de stichting worden betaald. 


Vier van onze leraressen hebben aangegeven heel graag de opleiding te willen volgen om te kunnen voldoen aan de strenge eisen die de overheid stelt en de komende jaren ook gaat verplichten aan leerkrachten. Deze accreditatie betekent ook voor hen meer zelfredzaamheid en een beter inkomen. Het eigen initiatief in deze willen we heel graag belonen door hen daarbij te helpen, echter het ontbreekt ons als kleine stichting aan de financiële middelen.

De opleiding wordt gevolgd in Pangandaran. De lessen vinden plaats op donderdag middag en avond, vrijdag middag en avond en zaterdag de hele dag. Door deze constructie betekent het dat de leraressen op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag gewoon les kunnen geven. Alleen zaterdag zijn ze afwezig. Dit vangen we op door op Zaterdag de kinderen gymles/sport te geven waarbij de wel aanwezige leerkrachten hulp krijgen van jongeren uit ons volleybal project.


De leraressen:

                                             

Ibu Prima Oktora                    Ibu Ridla                                   Ibu Riska                                  Ibu Sumiati
 

  • Duur opleiding: 4 jaar = 8 semesters
  • Plaats: Pangandaran
  • Naam school: Stit Nu Alfarabi
  • We zoeken nog een sponsor voor schooljaar 2020-2021 en 2021-2022