Nodig voor dit project: € 7.620 per jaar.

TK Meraih Bintang

Stichting Meraih Bintang heeft in 2012 een kleuterschool gebouwd in kampong Bulak Laut, Pangandaran. Dit was het eerste grote project van onze stichting. Oorspronkelijk was de school bedoeld voor maximaal 40 tot 50 kansarme kinderen. 

Vanwege het grote aantal aanmeldingen van leerlingen hebben we onze school begin 2013 uitgebreid met de bouw van een extra klaslokaal en 1 half open lokaal, welke bij de start van het nieuwe schooljaar in juli 2013 voor het eerst in gebruik genomen zijn. Vandaag de dag heeft de kleuterschool 3 klaslokalen, 1 half open lokaal en 3 tijdelijke lokalen in ons nabij gelegen skill center en 1 tijdelijk lokaal in onze rumah bina budi.  Inmiddels krijgen hier 172 kinderen in de leeftijd van 4 - 6,5 jaar 6 dagen per week gratis tweetalig (Indonesisch-Engels) onderwijs. Ook is er een peuterspeel klas waar 11 kinderen in de leeftijd van 2 - 4 jaar op 4 ochtenden per week naar toe komen.


Sparen

"Sparen" is in Indonesië niet iets vanzelfsprekends. Om de kinderen van TK Meraih Bintang kennis te laten maken met "sparen" hebben we een project waarbij de kinderen wekelijks een heel klein bedrag mee naar school kunnen brengen om te sparen. Ze geven het geld aan de lerares die het bedrag in hun spaarboekje opneemt en aftekent. Het project is helemaal vrijwillig en puur educatief. Het geld wat door het kind, gedurende de tijd dat hij/zij bij ons op school is, gespaard wordt kan worden gebruikt bij het verlaten van onze kleuterschool als aanmelding en toelating op een goede lagere school in Pangandaran.

 

Alle kinderen zijn welkom ongeacht economische status, sekse of religie. De school wordt officieel erkend door het ministerie van onderwijs en is aangewezen als voorbeeldschool in de regio. Het onderhoud van de school en de salarissen van de leerkrachten, administratieve krachten en conciërge worden door de Stichting betaald.