Nieuws

Nieuws

MBbeheer Meriah Bintang
/ Categorieën: Educatie

Project verplichte aanschaf pakket van 6 schoolboeken voor 120 kansarme kinderen op onze lagere school via het Education Board in Pangandaran. 

Bovenop het gratis aangeleverde leerpakket komt de aanschaf van het schoolboeken pakket via de Education Board in Pangandaran. Onze school is voor kinderen die er voor het grootste deel gratis onderwijs krijgen omdat hun ouders simpelweg geen financiële middelen hebben om hun kind naar school te laten gaan (denk bijvoorbeeld aan de kinderen van de vissers).
Het afgelopen jaar zijn we een naai atelier gestart zodat we voor deze kinderen zelf de (verplichte) schooluniformen kunnen maken. Als dit laatste project eenmaal goed loopt willen we de dienst uitbreiden door dit ook voor andere scholen kunnen gaan doen en de opbrengst kunnen gebruiken ten behoeve van de kinderen die bij ons naar school gaan. Het komende schooljaar hebben we 120 leerlingen op onze lagere school. Voor deze kinderen moeten we zo gezegd via het 'Education Board' een pakket van 6 schoolboeken aanschaffen. 

De totale kosten zijn geraamd op IDR 33.000.000 - omgerekend € 2.075,00. Hiervoor zoeken we een sponsor