Nieuws

Nieuws

MBbeheer Meriah Bintang
/ Categorieën: Educatie

Ons werkgebied is Pangandaran, West-Java, Indonesië zoals bijna iedereen wel weet. Hèt speerpunt van onze stichting is onderwijs en educatie zoals ook bijna iedereen wel weet.  We vragen nu jullie hulp voor Putra en zijn jongere broertje Kiano, zij wonen op Bali in Denpasar. Een buitengewone situatie en een buitengewone vraag dus. Slechts een keer eerder in de ruim 12 jaar die we nu als stichting bestaan hebben we een project buiten Pangandaran gedaan. Het betrof toen een doof meisje in Medan op Sumatra welke we hebben geholpen door voor haar gehoorapparaten te kopen. 

Putra en Kiano willen we helpen door hen volledig te voorzien van alle schoolbenodigdheden die ze nodig hebben voor het schooljaar 2023-2024, welke medio juli 2023 van start gaat. Putra gaat dan naar de 6de klas van de lagere school. Kiano gaat momenteel helemaal niet naar school en zal ondanks zijn leeftijd van dan 6 jaar starten op de kleuterschool. 

Putra en Kiano wonen op 1 kamer in Denpasar samen met moeder Elly en vader Dewa Ketut Suarsana. Vader Dewa werkt als gids (spreekt ook nederlands) voor een agentschap op Bali en als hij geen werk heeft als gids werkt hij als 'Gojak' chauffeur. Zijn inkomen is laag en zeer onregelmatig. Deze maand heeft Dewa bijvoorbeeld slechts 5 dagen werk toebedeeld gekregen als gids. Voor de rest moet hij wat zien te verdienen met zijn activiteit als Gojak chauffeur en wat hij daarmee verdient is zeer wisselvallig en afhankelijk van hoeveel ritten hij op een dag krijgt. Soms is het niet eens genoeg om van te kunnen eten. 

We hebben als stichting daarom besloten om, bij grote uitzondering, deze familie te helpen door voor de kinderen hun benodigde schoolspullen aan te schaffen zodat ook de jongste zoon, Kiano, naar school kan gaan.

  • Putra   is geboren op 18 juni 2011 | Hij heeft een bedrag nodig van € 273,00 voor het schooljaar 2023-2024 of € 22,75 per maand + eenmalig € 25,00 voor zijn verjaardag
  • Kiano is geboren op 18 juni 2017 | Hij heeft een bedrag nodig van € 135,00 voor het schooljaar 2023-2024 of € 11,25 per maand + eenmalig € 25,00 voor zijn verjaardag

Vooralsnog betreft het de hulp voor het komende schooljaar. Half mei 2024 zal worden geevalueerd hoe e.e.a. is ervaren en verlopen. Dan zal  ook worden beslist of de periode weer met het volgende schooljaar wordt verlengd. 

Daarom 'durf te vragen' : wie wil deze lieve, hardwerkende familie helpen en deze 2 kanjers een kans geven op een mooie toekomst? 

Link naar het aanmeldingsformulier

Nog vragen? E-mail ons