Nieuws

Nieuws

MBbeheer Meriah Bintang
/ Categorieën:

In de 2de week van de kerstvakantie was het weer tijd en was er gelegenheid voor het jaarlijkse uitstapje van de sponsorkinderen die ook dit keer weer werden begeleid door leden van ons team. Er was gekozen voor een bezoek aan een soort openlucht museum in Baturaden en een (wild) waterpark in de buurt van Purwokerto. Natuurlijk werd er een bus gehuurd voor het vervoer en een overnachting geregeld in een grote homestay.  We organiseren een keer per jaar een excursie zodat de kinderen kunnen kennismaken met verschillende mooie, leerzame, culturele en leuke plekken op Java. Dit is heel goed voor hun (sociale) ontwikkeling en voor de saamhorigheid. 

In plaats van elk sponsorkind afzonderlijk namens de sponsorouder een cadeautje te geven voor zijn of haar verjaardag hebben we een aantal jaar geleden ervoor gekozen om geen onderscheid te maken tussen de sponsorkinderen die wel een extra gift voor hun verjaardag krijgen en voor hen die dat niet krijgen. Het is uiteraard geheel vrijblijvend om een extra gift toe te voegen aan de sponsoring, dat spreekt voor zich.

We tellen het te besteden bedrag op en kijken dan wat mogelijk is. Vervolgens wordt de bestemming gekozen. De kleine kinderen uit het sponsorprogramma die niet (kunnen) meegaan mogen samen met Darto naar de speelgoed toko en zelf een cadeautje uitkiezen. Afhankelijk van hun keuze en de prijs wordt dit aangevuld met iets wat nodig is (ondergoed, kleding of voedsel bijvoorbeeld). 

Iedereen heeft weer genoten van het samen zijn en samen dingen ondernemen. Zelfs een aantal van onze studenten konden aansluiten, voor hen was het ook nog een reunie. Iedereen heeft de accu weer helemaal opgeladen en is nu weer helemaal klaar om naar school of college te gaan!