Nieuws

Nieuws

MBbeheer Meriah Bintang
/ Categorieën: Naschoolse activiteiten

'BATIKKEN' (veel puntjes in het Javaans) is een manier om stof met verf van decoratie te voorzien. Gebatikte stoffen worden meestal verwerkt tot kleding, maar kennen ook andere toepassingen en is een heel oude kunstvorm.

De kinderen hadden vakantie (24-12-2022 t/m 8-1-2023) en het regende veel. Dus organiseerden we op 27 en 28 december 's middags een leuk en tegelijk ook leerzaam uitstapje naar Mekar Sejahtera Batik in Sidomulyo (een van de kampongs in Pangandaran) waar de kids een batik workshop mochten volgen. Mekar Sejahtera Batik is een klein authentiek familiebedrijfje midden in de kampong.

Er was veel animo om deel te nemen: maar liefst 36 kinderen hadden zich opgegeven dus werden ze in 2 groepen verdeeld. Het was heel gezellig en de kinderen waren serieus bezig om iets moois te creëren. Zo leerden ze over een stukje cultureel erfgoed en hoe bewerkelijk het is om een batik patroon te maken. Na afloop mocht hun creatieve werkstuk natuurlijk mee naar huis. Het waren 2  geslaagde middagen!