Korte nieuwsberichten - Archief

Juni 2022
 


EINDE SCHOOLJAAR 2021-2022

Op 27 juni was het einde van het schooljaar in Pangandaran. In totaal 94 kinderen verlaten met succes onze kleuterschool om te starten op een van de lagere scholen waaronder ook Suryadi's school natuurlijk. Alle kinderen op de peuter, kleuter en lagere school zijn over. Ibu Dede is verkozen tot lerares van het jaar en Ibu Ridla tot beste administrateur van alle kleuterscholen in Pangandaran. Iedereen heeft nu vakantie van 28 juni - 17 juli. Op 18 juli start het nieuwe schooljaar weer en verwelkomen we graag iedereen weer op school.

  
Ibu Dede                                                      Ibu Ridla

 

PROJECT TANDENPOETSEN

Ook het komende schooljaar willen we weer starten met het tandenpoets project op onze peuter en kleuterschool. Er zullen 197 kinderen aan deelnemen. Hiervoor hebben we 197 tandenborstels, plastic bekers en tubes fluoride tandpasta nodig. Het totaal benodigde bedrag is € 185 (2x per jaar). Hiervoor zijn we zojuist een crowdfund actie gestart en hopen op die manier het geld bij elkaar te krijgen zodat alle kindjes jullie zo een mooie smile kunnen geven als deze leerling op de foto. Nieuw dit schooljaar 2022-2023 is dat we het project verder professionalizeren. Lees verder -->

           


 

SAMEN VOOR KINDEREN, TEGEN ARMOEDE!

Heel veel kinderen over de hele wereld leven in extreme armoede! Jij kunt dat niet voorkomen maar misschien geeft dat jou soms wel een machteloos gevoel omdat het probleem haast te groot lijkt om op te lossen.

ALS JE EEN KIND ZOU KUNNEN HELPEN, ZOU JE DAT DAN DOEN?

Wat kun je doen om hèt verschil te maken voor een kind dat opgroeit in extreme armoede? Kinderen zoals Ilham, Ayu, Syfa en Zakira bijvoorbeeld. Wanneer je een kind sponsort krijgt hij/zij de kans om uit de vicieuze cirkel van armoede te groeien. Jouw steun zorgt er dan voor dat hij/zij toegang krijgt tot onderwijs, gezondheidszorg, maaltijden en naschoolse activiteiten. Meer informatie 

Jij kan ook helpen door dit bericht te delen en nieuwe sponsors te vinden. Of als je nog geen kind sponsort, te overwegen om dit ook te gaan doen (hele sponsoring of voor een deel: zie bovenstaande link voor meer informatie). Alvast bedankt!

      

 

BEZOEK UIT NEDERLAND!

Voor het eerst sinds de uitbraak van de corona pandemie was Flip Stoltenborgh van Merapi Tour & Travel weer in Pangandaran waar hij in zijn hotel werd opgezocht door Darto om weer eens bij te praten. Daarna volgde natuurlijk een bezoek aan onze projecten en er werd afgesloten met een etentje bij Dapoer Selera waarbij ook een vijftal jonge dames (Devi, Cita, Zahra, Syifa en Nur) uit ons sponsor een kind project waren uitgenodigd. Kapan kapan sampai bertemu lagi!

        

 

GA JE MEE NAAR PANGANDARAN?

16-daagse rondreis Java met bezoek aan Pangandaran en de projecten van stichting Meraih Bintang. In februari 2021 bestond onze stichting officieel 10 jaar. Dit wilden we heel graag samen vieren in Pangandaran samen met donateurs en geintereseerden maar helaas gooide de corona pandemie roet in het eten. Inmiddels is Indonesië weer open voor toeristen en zijn we voornemens om de rondreis alsnog te organiseren van 6 t/m 21 maart 2023! Ga je mee naar Pangandaran? Laat het ons weten zodat we een beeld krijgen van het aantal serieus geintereseerden. Meer informatie >>.  Al 4 deelnemers hebben zich aangemeld!