Korte nieuwsberichten - Archief

November 2021
 SCHOOLBUILDING FEE

Nur, Syfa, Devi, Cita en Della gaan naar de hogere middelbare school in Pangandaran. Ze bezochten gisterenmiddag (24/11) Darto omdat ze op school ineens te horen hadden gekregen dat alle leerlingen p.p. IDR 550.000 (€34,25) 'school building fee' moeten betalen. Sinds Pangandaran een 'Regency' is werd dit bedrag jaarlijks door de overheid betaald voor alle kinderen op wie dit betrekking heeft. Door de corona pandemie is dit nu komen te vervallen. Gelukkig zitten deze meisjes in ons sponsor een kind project en is dat voor hun geen enkel probleem! Maar wat als je ouders geen werk en dus geen inkomen hebben door corona, wat dan? Ook een kind helpen door te sponsoren? Jij maakt HET verschil. Neem voor meer info contact met ons op! Alvast bedankt...

 

 

KOPEN SINTERKLAAS & DE KERSTMAN ONLINE?

Met Sinterklaas in het land start ook weer de periode van cadeautjes kopen. Shoppen Sint of de Kerstman online? Denk aan SponsorKliks! Als via de website of app aankopen worden gedaan, ontvangt Meraih Bintang een percentage van het bedrag, zonder dat dit de koper meer kost. Tot nu toe hebben wij via SponsorKliks al ruim € 600,00 gespaard en onze stichting kan deze extra inkomsten heel goed gebruiken voor onze projecten. Veel plezier met alle verlanglijstjes Sinterklaas & Kerstman!

 

EEN BLIJE DAG!

11 november was een blije dag voor alle 176 kinderen van de peuterklas en de kleuterschool van Suryadi's school. Zij bezochten namelijk het nieuwe Piamari aquarium in Pangandaran gelegen in de buurt van de haven (zie video). 
 

     
Na afloop van het aquarium bezoek kregen alle kinderen, eenmaal weer terug op school, een lekker ijsje.
 

    

Ter afsluiting van deze geweldige dag, voor het eerst weer mogelijk sinds de uitbraak van de corona pandemie, was er als klap op de vuurpijl bezoek van de mensen van Sampoerna TBK. Dit is een grote tussenhandel in Pangandaran. Het is bij hen dat we onze spullen kochten voor de tijdelijke voedselbank vorig jaar en nog steeds kopen voor de voedselpakketten en maaltijd boxen.
Zij bezochten onze stichting en brachten voor de kinderen lees/plaatjes boeken, kleurboeken en kleurpotloden mee. Terima Kasih Banyak Sampoerna TBK!

 

“IK KAN WORDEN WAT IK WIL”

Als sponsor maak jij het verschil voor een kind dat opgroeit in extreme armoede. Kinderen zoals Citra. Zij kan nu dromen van een toekomst zonder armoede, waarin zij kan worden wat zij wil!

https://meraihbintang.info/Sponsor-een-/kind/Wachtlijst

 

 

NIEUWE PROJECTEN: 

 

BESTEL NU: FOTO WANDKALENDER JAVA 2022

 

€ 12,50 per stuk exclusief verzendkosten.

De hele opbrengst is bestemd voor onze voedselpakketten & maaltijd boxen acties in Pangandaran!