Korte nieuwsberichten - Archief

Augustus 2021


 

SPONSOR VOOR AYU, HAAR DROMEN KOMEN UIT!

Er is heel goed nieuws te melden want gisterenavond heeft er zich een sponsor gemeld voor Ayu, het meisje wat op onze wachtlijst stond. Hopelijk meldt zich ook snel iemand voor Ilham, Syfa en Zakira. Zij wachten nog steeds geduldig. Meer informatie: hier

 

 


 

DOE HET SAMEN!

Een kind sponsoren hoeft natuurlijk niet alleen. Doe het bijvoorbeeld samen met je familie, vrienden, buren, collega's, sportclub of als bedrijf. Een rekenvoorbeeld: stel je bent met een groepje van 5 personen. Een sponsorkind op de lagere school kost dan € 7,50 per persoon per maand plus een bijdrage van € 10,00 per jaar voor Idul Fitri en de verjaardag. Gaat het sponsorkind naar de lagere middelbare school dan wordt het € 9,00 per persoon per maand plus € 10,00 per jaar. Gaat het sponsor kind naar de hogere middelbare school dan wordt het € 11,00 per maand plus € 10,00 per jaar. Kun je dit missen samen, help dan een kind als Ilham of Ayu op weg naar een betere toekomst.

  

 

EEN KIND SPONSOREN, DAAROM!

Begin 2012 zijn we gestart met ons sponsor een kind project. Het doel was en is nog steeds om arme kinderen en hun families in Pangandaran te helpen. Kinderen zoals Ayu en Ilham bijvoorbeeld.  Waarom is een kind sponsoren zo belangrijk? Dat zullen we je proberen uit te leggen. 

Achtergrond informatie familie Ayu | Achtergrond informatie familie Ilham

 

 

WIE HELPT AYU'S DROMEN UITKOMEN?

Kleine Ayu straalt als ze haar schoolspullen mag komen ophalen. Het is onbekend en dus allemaal heel spannend voor haar. Ayu is net 7 jaar geworden en gaat nu naar de 1e klas van de lagere school. Later als ze groot is wil ze graag politieagent worden en ze gaat heel goed haar best doen op school om deze droom waar te maken zegt ze. Maar vanzelfsprekend is dit allemaal niet.....
Ayu's vader verkoopt traditionele snacks op een houten kar, Kupat Tahu genaamd, waarmee hij door de straten van Pangandaran loopt. Door de week rondom de markt en in het weekend op een locatie waar normaal veel toeristen komen zoals voor een van de hotels. Alleen komen de toeristen nu al anderhalf jaar niet meer vanwege corona. Dit is de enige bron van inkomsten voor het gezin en niet genoeg om hun dochter Ayu te helpen. Daarom hebben we deze ambitieuze jonge dame opgenomen in ons sponsor  een kind project en wacht Ayu nu op een sponsor of sponsors die haar kunnen helpen om haar dromen te laten uitkomen. Meer informatie: sponsor een kind project Word jij Ayu's held? 


 

OPBRENGST LOOP ACTIES ROSELDA & FRIENDS / VINCENT, LOEK, JOOST, ELSBETH, TEUN & GIJS

Het lopen van de alternatieve heuvelland 4daagse door deze kanjers heeft het geweldige bedrag opgeleverd van € 1.135. 

€ 743 zal worden besteed aan het kopen van schoolspullen voor kinderen in Pangandaran zodat zij naar school kunnen (blijven) gaan en € 392 zal worden gebruikt voor de aanschaf van een laptop voor Ulfa welke zij nodig heeft om haar studie verpleegkunde te kunnen starten aan de universiteit in Pangandaran. Haar studie start door de aanhoudende corona pandemie online.

Het bestuur van stichting Meraih Bintang wil alle lopers heel hartelijk bedanken voor hun inzet en alle sponsors voor hun mooie donaties. Samen staan we sterk! Terima Kasih Banyak! <3

 

LOOP ACTIE VINCENT - LOEK - JOOST - ELSBETH - TEUN & GIJS

Vanaf 12 augustus lopen ook Vincent, Loek, Joost, Elsbeth, Teun en Gijs in 4 dagen ieder 10 km per dag om geld in te zamelen voor het project schoolspullen voor kansarme kinderen en de opleiding verpleegkunde van Ulfa. Alvast heel erg bedankt!

 

 

LOOP ACTIE ROSELDA VAN CANN & FRIENDS

Vanaf 9 augustus loop ik in 5 dagen 50 km. Aan het einde hoop ik samen met mijn vriendinnen in totaal 100 km te wandelen. Wij wandelen met dit initiatief geld bij elkaar voor een specifieke project van Meraih Bintang. Wij hopen daarmee schoolspullen voor kansarme kinderen & de opleiding van Ulfa bij elkaar te lopen. Alvast heel erg bedankt, Roselda van Cann

Dag 1: verslag en foto's
Dag 2: verslag en foto's
Dag 3: verslag en foto's
Dag 4: verslag en foto's
Dag 5: verslag en foto's
 

WINNAARS FOTO WEDSTRIJD

De winnaars van onze foto wedstrijd ter ere van ons 10 jarig bestaan zijn bekend. In de categorie Indonesië heeft gewonnen: Ronald de Boer. In de categorie Pangandaran heeft gewonnen: Maria Kooyman. Beiden krijgen het boek "trek in Indonesië" toegestuurd. Bedankt voor jullie deelname en heel hartelijk gefeliciteerd! De winnende foto's:

     

 

IN ACTIE TEGEN COVID...

Op woensdag 12 Augustus hielp Alma in kampong Langensari, waar ze stage loopt, mee met het COVID vaccinatie programma.

 

 

 

 

 

 

IN ACTIE...

Onze student Alma loopt een maand lang stage in kampong Langensari, Banjar. Afgelopen weekend ging ze samen met haar mentor op pad. Zij bezochten een dorpje in de buurt van Banjar waar de kinderen allemaal een gezondheid check kregen: o.a. gewicht, lengte, of ze goed groeiden, niet ondervoed waren en kregen ze vitamine A. Na het onderzoek kregen ze van Alma als tractatie een lekker koekje.

 
 

STUDENT ALMA OP STAGE

Alma is op 4 augustus gestart met het vierde jaar van haar opleiding tot verloskundige aan de universiteit Muhammadiyah in Purwokerto. Alma maakt deel uit van een elite klas samen met 11 andere studenten: 8 meisjes en 3 jongens. Deze jongeren volgen allemaal verschillende opleidingen in de geneeskunde. Het was de bedoeling dat ze een maand lang stage zouden lopen op het Dieng Plateau maar dat kan helaas door corona niet doorgaan. In plaats hiervan is de klas op 4 augustus gestart met een maand stage in kampong Langensari in Banjar op anderhalf uur rijden van Pangandaran.