Korte nieuwsberichten - Archief

December 2020


 

BESTEL NIX ZONDER SPONSORKLIKS!

Bestel nix zonder #SponsorKliks Nu de harde lockdown een feit is, is online kopen bij niet essentiële winkels DE uitkomst! Doe je dit via sponsorkliks.com en kies je stichting Meraih Bintang als goed doel, dan DONEER JIJ GRATIS aan onze stichting. Het kost je nix extra's en er zijn ontzettend veel verschillende winkels en organisaties aangesloten bij SponsorKliks. Tot nu toe heeft het ons al € 506,45 opgebracht. JOUW hulp maakt voor ons echt een wereld van verschil!   Delen = <3

 

eMBi BRUILOFT: SRI, HUISMOEDER RBB, TROUWT!

Op 11 december trouwde Sri met haar Yayat. Beiden komen uit een zeer arme en eenvoudige familie. Het zou dan ook een simpele bijeenkomst zijn op het registratiekantoor en verder niks. Sri is de huismoeder van onze Rumah Bina Budi en als stichting wilden we dit natuurlijk tot een feestelijke dag maken, eentje die ze allebei en hun families nog lang zouden herinneren en met liefde aan terug zouden denken. En dus hebben we als stichting de hoofden bij elkaar gestoken en er een, welliswaar kleine maar wel, traditioneel Javaanse ceremonie met feestje van gemaakt tegenover de RBB. Mede dankzij een sponsor die daarbij een handje wilde helpen <3 We hebben de bruidskleding laten huren en heeft Dapoer Selera gezorgd voor snacks en soto Ajam voor alle gasten. Ook is er gezorgd voor een fotograaf om deze heugelijke dag vast te leggen. Ons team was aanwezig om alles in goede banen te leiden en de meisjes uit de RBB aangevuld met kinderen uit ons sponsor een kind programma heette op geheel traditioneel Javaanse wijze de bruidegom en zijn familie welkom in Bulak Laut (zie video op onze FB pagina). Handonno verzorgde de muziek en onze Alma zong tijdens de feestelijkheden. Zo werd het voor Sri en Yayat een dag om nooit te vergeten! 

 

VERKIEZINGEN NIEUWE REGENT PANGANDARAN

Op 9 december vonden de verkiezingen plaats voor de nieuwe regent van Pangandaran en zijn running mate. Een regent wordt gekozen voor een periode van steeds 5 jaar.  Dit jaar ging de strijd tussen de huidige regent die graag nog 5 jaar verder wil en zijn voormalige running mate die nu zelf tot regent gekozen wil worden. Ons skills center deed dienst als een van de verkiezingscentra zoals eerder ook al bij de landelijke verkiezingen. Ook Darto bracht natuurlijk zijn stem uit! 

 

 

 

ZWEMWEDSTRIJDEN IN CIREBON OP 7 & 8 DECEMBER

Alle kinderen, coaches en begeleiders hebben bij aankomst een corona speedtest gehad en zijn gelukig allemaal negatief bevonden. Na verkenning van het zwembad en een training volgde een gezamenlijk etentje en kregen de kids hun extra vitamines. Daarna was het vroeg naar bed om de volgende dag klaar te zijn voor de wedstrijden van de eerste dag. Op het programma stond de 100m onder water waarbij Ikhsan eindigde op een eervolle 4de plaats in de heats van zijn categorie, Dinda werd 3de en Verisa eindigde als 2de in de heats van hun categorieen. Op dag 2 volgden meer wedstrijden. Geen medailles dit keer voor onze kids, maar de competitie was dan ook groot. Het was een hele goede training voor het eerst weer sinds maart van dit jaar en de kids hebben er veel plezier in gehad. Op de terugweg naar Pangandaran hebben de kinderen ieder IDR 50.000 zakgeld gekregen. Natuurlijk moet er dus worden gestopt bij een Oleh-Oleh winkel waar de kinderen zoetigheden kochten om te delen met de achterblijvers, familie en vriendjes. 

 

ONZE DIGITALE COLLECTEBUS RAMMELT NOG DOOR!

Het heeft ons goed gedaan #givingtuesday, een mooi gevoel van saamhorigheid in deze vreemde corona tijd en een mooie opbrengst van €915,00 (stand per 17-12-2020) met onze digitale collectebus bestemd voor maaltijd boxen voor kwetsbare ouderen in Pangandaran. Op 2 december konden we de eerste 200 stuks al uitdelen in kampong Bojong Gebang een traditioneel Javaans dorp waar veel ouderen wonen. Dit zorgde voor veel blijdschap en dankbaarheid. Op 9 december hebben we weer 200 maaltijd boxen uitgedeeld, dit keer aan kwetsbare ouderen in de kampongs Bulak Laut, Karangsari, Kandangmenjangan en Cikembulan. €1,00 = 1 maaltijd box!

De collectebus blijft digitaal doorrammelen: kijken of we nog meer kwetsbare mensen in Pangandaran kunnen helpen. Geef; elke bijdrage is nog steeds heel erg welkom!  Alle donateurs tot nu toe willen we heel graag hartelijk bedanken bij deze! 

Naar onze digitale collectebus en meer informatie.

 

DIGITALE COLLECTEBUS OM GELD OP TE HALEN VOOR MAALTIJD BOXEN & VOEDSELPAKKETTEN

Op 1 DECEMBER is het #givingtuesday2020NL Ik ben Anita Tax, voorzitter van Stichting Meraih Bintang en onze stichting voert op en na 1 december online actie voor kwetsbare families en ouderen in Pangandaran, West-Java, Indonesië middels een digitale collectebus waarmee we geld inzamelen om in de maand December 5 weken lang, 1x per week, 200 maaltijd boxen te kunnen uitdelen en voedselpakketten aan mensen die onze hulp heel hard nodig hebben. 1 DECEMBER = #givingtuesday2020 Wij collecteren! WAT DOE JIJ? Geef; elke bijdrage is heel erg welkom! Terima kasih banyak!