Korte nieuwsberichten - Archief

Augustus 2020


 

SPONSOR VOOR OMA KASTEM

Voor Oma Kastem heeft zich een sponsor voor een jaar, tot 01-09-2021, gemeld. Mocht zich voor die tijd een sponsor voor onbepaalde tijd melden voor haar dan gaan de rest van de maandelijkse bijdragen naar oma Esih die ook op de wachtlijst staat of naar een van de andere ouderen die we aan de wachtlijst toevoegen.


 

UPDATE Geefactie DZAKIR: https://www.geef.nl/nl/actie/dzakira/donateurs

Inmiddels hebben we € 343,00, zijnde 70% van het benodigde bedrag, bij elkaar. Nog 30% te gaan, zijnde € 147,00! Wie helpt?

Alle donateurs tot nu toe heel hartelijk bedankt! ❤

 

 


 

 

PROJECT VOEDSELBANK TEN EINDE

Vrijdag 21 augustus was onze voedselbank voor de laatste keer open. We kijken terug op een bijzonder geslaagd project in samenwerking met #WildeGanzen. De voedselbank is 13 weken, 7 dagen per week 2 uur per dag open geweest. We hebben per dag 50 mensen/families en vooral kwetsbare ouderen kunnen bedienen in/uit heel veel verschillende kampongs in Pangandaran. We hebben in totaal 4.550 voedselpakketten verdeeld, bij iedereen temperatuur gemeten, handen gedesinfecteerd, gratis mondkapjes uitgedeeld, flyers uitgedeeld over hoe deze correct te gebruiken en informatie gegeven over het COVID-19 virus.

Heel langzaam begint het normale leven weer wat op gang te komen in Pangandaran en zijn er, zover bekend, momenteel geen besmettingen! De lagere scholen gaan, onder strenge voorwaarden, op 31 Augustus weer open.

Op het moment dat er iets wijzigt in de situatie worden de scholen uiteraard onmiddellijk weer gesloten en gaat men terug over naar thuisonderwijs.

Als stichting houden we alles nauwlettend in de gaten en komen we weer in actie mocht dat nodig zijn.

Vooral ouderen hebben het erg moeilijk in deze corona tijd. JIJ kunt hulp bieden door een oma of opa te adopteren voor €20 per maand. Bezoek onze website: https://meraihbintang.info/Sponsor-een-/Oudere voor meer informatie.

 

 

HET WACHTEN IS VOORBIJ ...

voor Fadil! Voor hem heeft zich in het weekend een sponsor gemeld! Deze sponsor heeft toegezegd Fadil voor een jaar te zullen sponsoren waarna de termijn eventueel verlengd kan worden. Een heel mooi bericht voor Fadil en zijn vader. We zijn echt blij voor hun. De eerste donaties voor Dzakira via de GEEF.nl actie zijn binnen, super bedankt donateurs! Wat zou het mooi zijn als we of een sponsor vinden voor Dzakira en/of voor haar het bedrag bij elkaar kunnen brengen voor ook 1 jaar sponsoring zodat Dzakira en Fadil allebei dit schooljaar naar school kunnen gaan, er in hun basisbehoeften wordt voorzien en ze kunnen deelnemen aan de naschoolse activiteiten die we als stichting aanbieden. <3

 

 

 

GEEFACTIE!

Dzakira wacht nog steeds op een sponsor die haar en haar familie wil helpen, liefst tot ze de hogere middelbare school heeft doorlopen. Omdat deze "held" zich nog niet gemeld heeft willen we het sponsorbedrag voor 1 jaar bij elkaar brengen zodat Dzakira naar school kan en er in haar basisbehoeften (en dat van haar familie) kan worden voorzien. Elke bijdrage klein of groot is welkom!

Geefactie maak jij hèt vershil in het leven van Dzakira? Doneer dan nu hier!  Namens Dzakira en haar familie alvast terima kasih banyak!

 

 

 

LAGERE SCHOLEN OPEN IN PANGANDARAN OP ...

Op 31 augustus a.s. zullen de lagere scholen in Pangandaran weer opengaan dus ook Suryadi's school SD Meraih Bintang! (mits er op corona gebied niets gebeurd in de tussentijd). Zoals het er nu uitziet zal hetzelfde 2 maanden later gelden voor de kleuterscholen. Uiteraard moet er wel aan allerlei voorwaarden worden voldaan met betrekking tot corona. 

 

 


 

SOVIA GAAT STUDEREN!

Vrijdag 14 augustus: we kregen zojuist het bericht dat onze Sovia is aangenomen aan de Siliwangi Universiteit in Tasikmalaya. Ze gaat er engels studeren. Heel veel succes Sovia!

 

 

 

 

 

TERIMA KASIH SPONSOR!

Latif, een van de kinderen uit ons sponsor een kind project, is dit schooljaar gestart in de eerste klas van de lagere school. Het betekent nu ook dat hij oud genoeg is om te starten met zwemles. Maandag 10 augustus had hij zijn eerste les bij de eMBi zwemclub. Latif  is super trots en zegt: dank je wel sponsor, ik kan leren zwemmen!

Wachtlijst kinderen sponser een kind project.

 

 

 

 

SCHOLEN OPEN?

Alle lagere en middelbare scholen in West-Java zijn gevraagd een video te maken van hun school om zo te laten zien dat ze voldoen aan de eisen die het ministerie van onderwijs en cultuur hen oplegt i.v.m de corona pandemie. De eisen gaan voornamelijk over het waarborgen van samitaire voorzieningen. Onze video is gemaakt door Ibu Dimas en vandaag op verzoek van de Edu board naar hen toegestuurd. Dit als voorbereiding op een eventuele openstelling van de lagere en middelbare scholen in West-Java! We wachten af ... De video is te zien op onze Facebook pagina.

 

JAYA SURYA-eMBi VOLLEYBAL TOERNOOI

Op 8 en 9 augustus vond, onder grote belangstelling, ons jaarlijkse volleybal toernooi plaats in kampong Bojong Gebang - Pangandaran. Ons senior team bereikte de finale maar moest na een hele spannende wedstrijd, die eindigde in 3-1, in tegenstander PTHR uit Bandung haar meerdere erkennen. Dit behaalde resultaat is voor ons team extra knap als je weet dat PTHR drie spelers uit de Indonesische pro volleybal league in hun team had.

De sluitingsceremonie van het toernooi werd deze keer verzorgd door 3 dansgroepen van onze eMBi kids.

Tevens bezocht onze voedselbank on tour zowel deze 2 dagen Bojong Gebang. In dit traditionele dorp wonen bijzonder veel kwetsbare ouderen die heel blij waren met onze hulp.

    

 

 

HELP DZAKIRA EN/OF FADIL! - Aanmeldingsformulier

         

 

ONZE ALMA ALS SPREKER OP INTERNATIONAAL GEZONDHEIDS SERMINAR!

Op 19 Augustus a.s. vindt een internationaal gezondheidsseminar plaats. Alma studeert gezondheidswetenschappen/verloskunde aan de universiteit in Purwokerto en is door haar universiteit gevraagd om hen te vertegenwoordigen en een van de sprekers te zijn op dit seminar. Het seminar vindt plaats via ZOOM (i.v.m. corona) en is in het engels. We zijn ontzettend trots op haar! Succes Alma: you can do it!