Korte nieuwsberichten - Archief

November 2019


 

 • REIS NAAR INDONESIË, REIS NAAR ONSZELF ....
  Tsja, en daar zit je dan weer thuis, na een geweldige reis en kijk je naar een leeg blad op je scherm en vraag je je af, "waar moet ik in hemelsnaam beginnen?"  LEES VERDER


   
 • CROWDFUND ACTIE: LAAT MELY ZIEN!
  We zijn heel dankbaar en blij dat zich op 18 november een sponsor gemeld heeft voor Mely! Mely lijdt aan een oogaandoening "strabismus" oftewel scheel kijken (2 ogen). Deze aandoening is in Nederland makkelijk op te lossen maar in Indonesië is dit een heel ander verhaal. Er is geen ziektekosten verzekering en de ouders van Mely zijn veel te arm om een dergelijk dure behandeling voor hun dochter te kunnen bekostigen. Daarom zijn we als stichting op 19 november de crowdfundactie "Laat Mely ZIEN" gestart via het platform GEEF.nl om geld in te zamelen voor de ingreep die Mely weer "gewoon" moet kunnen laten zien! Elke bijdrage hoe klein ook is meer als van harte welkom: https://www.geef.nl/nl/actie/laat-mely-zien/donateurs   Wil je liever een donatie doen via bankoverboeking dan kan dat natuurlijk ook naar NL 19 INGB 0653210191 ten name van Stichting Meraih Bintang onder vermelding van "Laat Mely ZIEN" Alvast heel hartelijk bedankt!!!


   
 • WIE DOET ER NOU ZOIETS?
  Wie doet er nou zoiets? Vannacht (16 op 17 november) is er op onze school, SURYADI'S school TK Meraih Bintang in Pangandaran ingebroken. Het is de eerste keer in 8 jaar tijd. De inbreker(s) hebben onze TV en geluidsinstallatie ontvreemd door de ruiten van een van de klassen in te tikken. Zo zijn ze binnengekomen. De apparatuur werd niet alleen gebruikt in het lesprogramma maar ook voor onze traditionele danslessen.... 😔 Er is voor de komende tijd een buurt surveillance ingesteld die de school extra in de gaten houdt. Ook heeft Darto diverse electro winkeltjes in Pangandaran geïnformeerd en gevraagd te bellen als de waar mocht worden aangeboden... TOTALE SCHADE € 570 (excl. reparatiekosten en vervangen van het raam). Voor onze kleine stichting is dit een grote schadepost. 

   
 • EINDEJAARSACTIE WORD VRIEND VAN STICHTING MERAIH BINTANG
  Word nu vriend van stichting Meraih Bintang voor € 60 per kalenderjaar (of € 5 per maand) en ontvang een leuk en handig rugzakje cadeau! LET OP: actie loopt van 1 oktober t/m 31 december 2019.
  De steun van een vriendenkring die jaarlijks een bescheiden steentje bijdraagt is voor ons onmisbaar. Voel je je betrokken bij onze doelen? Met deze bijdrage steun je onze sociale projecten voor kansarme kinderen, jongeren, ouderen en de gemeenschap in Pangandaran. Voor € 60 per kalenderjaar ben je Vriend van onze stichting, dat is "slechts" € 5 per maand! Je kunt ervoor kiezen de bijdrage 1x per jaar te laten incasseren of maandelijks. Je ontvangt 2-maandelijks onze digitale nieuwsbrief waardoor je helemaal op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen op het gebied van onze projecten. Aanmeldingsformulier 


   
 • MET SPOED NIEUWE SPONSORS GEZOCHT...
  We zijn met spoed op zoek naar nieuwe sponsors voor Dio en Enjay omdat hun huidige sponsor heeft aangegeven wegens gewijzigde persoonlijke omstandigheden te moeten stoppen met de sponsoring. Voor Fatah, Irfan, Ikhsan en Nani hebben zich inmiddels een nieuwe sponsor gemeld. Ook voor Citra en Mely hebben zich sponsors gemeld. Tania en Dzakira wachten ook nog op een sponsor. Meer info  + het aanmeldingsformulier: hier!

                        
  Dio                                       Enjay                                                                                

       
  Tania                                     Dzakira