Korte nieuwsberichten - Archief

Mei 2019

 


 

 • WIL JIJ HÈT VERSCHIL MAKEN IN HET LEVEN VAN EEN KIND?  
  HOERA! Voor Gita heeft zich een sponsor gemeld! Gita zit in de laatste klas van onze kleuterschool en start in het nieuwe schooljaar op de lagere school. Zij heeft nog 2 oudere broertjes en 1 jonger zusje. Haar vader werkt als becakdriver. Spreekt het sponsoren van een kind jou ook aan maar kun je het maandelijkse bedrag niet alleen opbrengen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld samen met familie, vrienden, buren, school, klas, collega’s of leden van je sportclub 1 of meerdere kinderen sponsoren. Neem contact met ons op via e-mail voor meer informatie!

 

 • ADOPTEER EEN OPA OF OMA PROJECT UPDATE  
  Op 28 april j.l. is helaas oma Nini Icih plotseling overleden. Wij wensen haar familie heel veel sterkte met toe met het verlies. Oma Jarwoh heeft begin mei een sponsor gevonden en ook voor oma Kasmini heeft zich een sponsor gemeld. Dit betekent dat er momenteel nog 3 oma's en 1 opa op onze wachtlijst staan. In Indonesië bestaat geen AOW of een andere sociale voorziening voor ouderen. Ouderen die geen inkomen hebben zijn financieel volledig afhankelijk van hun kind(eren) en/of de liefdadigheid van de gemeenschap. Adopteer een opa of oma voor € 20 per maand. Hiermee voorzie je in hun dagelijkse voedselbehoefte en valt er een enorme last van hun schouders. Meer informatie: hier!

            

 • HELP EEN KANSARM KIND NAAR SCHOOL!
  Waar het in Nederland vanzelfsprekend is om naar school gaan, is dat in Indonesië verre van het geval. Voor een kind bedragen de kosten om naar school te kunnen gaan € 80,00 per jaar. Dit bedrag is als volgt samengesteld: 4 schooluniformen (regulier, batik, sport, scouting: deelname aan scouting is vanaf de lagere school verplicht in Indonesië) + 1 paar zwarte schoenen + 2 paar witte sokken + 1 goede kwaliteit rugzak + registratiekosten school + schoolbenodigdheden zoals boeken, pennen, etui, potloden, gum, schriften e.d. Voor heel veel ouders in het gebied waar wij actief zijn is dit bedrag niet op te brengen. Zij kunnen maar ternauwernood het hoofd boven water houden en voorzien in de voedselbehoeftes van hun gezin. School wordt door hen daarom gezien als een luxe. Het minimum loon 2019 voor de provincie West-Java is vastgesteld op IDR 1.668.372 per maand, omgerekend is dit € 104,70. Voor de families die wij helpen ligt het inkomen per maand helaas een heel stuk lager. Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap. Dit betekent dat de economische status laag is en de inkomens zeer onregelmatig zijn. Ieder jaar zoeken wij daarom naar sponsors die een handje willen helpen en bijdragen aan een aantal sets schoolbenodigdheden zodat wij een groep kansarme kinderen in Pangandaran kunnen helpen en daarmee ook hun familie. Immers, een kind wat naar school gaat, heeft meer kans op een betere toekomst! Ons streven voor het schooljaar 2019-2020 is om minimaal 50 kansarme kinderen een jaar lang naar school te laten gaan. Hiervoor is een bedrag nodig van € 4.000. Online doneren kan hier Alvast heel hartelijk bedankt!

 

 • DE EERSTE IN EEN SERIE VAN VIER TAKJIL ACTIES
  Takjil is een oude traditie tijdens de Ramadan waar onze stichting de laatste jaren graag aan deelneemt in Pangandaran. 4 keer tijdens de ramadan maakt ons team, geholpen door ibu ibu, snack pakketjes om deze vervolgens samen en vergezeld door een aantal van onze eMBi kids op straat aan voorbijgangers uit te delen 🙏 Zondag 12 mei hebben ze 850 porties cendol gemaakt. Binnen 30 minuten waren ze allemaal uitgedeeld.

 

 • MOEDERDAG
  Namens ons allemaal bij stichting Meraih Bintang wensen we alle moeders in de wereld, maar vooral onze sponsormoeders een hele fijne moederdag!


 

 • TK/BK MERAIH BINTANG VERKOZEN TOT SCHOONSTE EN GEZONDSTE SCHOOL!
  Super blij en trots zijn we dat onze kleuterschool TK/BK Meraih Bintang, na eerder als 1ste te zijn geëindigd bij de verkiezing tot meest schone en gezonde school in het regentschap Pangandaran, nu als 2de is geëindigd bij de verkiezing tot meest schone en gezonde school in de provincie West-Java! Onze leraressen Ibu Riska en Ibu Siti namen begin deze maand de bijbehorende oorkonde in ontvangst!  

 • WANDEL VOOR EEN ANDER!
  Ons wandelteam, bestaande uit Lokito (penningmeester), Vincent (secretaris) Joost, Elsbeth, Jose en Hanny (vrijwilligers), loopt ook dit jaar ter nagedachtenis aan Suryadi onder het mom van "wandel voor een ander" de 32ste editie van de Heuvelland 4-daagse welke van 8 t/m 11 Augustus a.s. in en om Valkenburg gehouden wordt. Het doel dit jaar is om geld in te zamelen voor uitbreiding van onze school voor kansarme kinderen in kampong Bulak Laut. Wil je hen steunen en sponsoren dan kan dit heel makkelijk en veilig online via onze actiepagina bij geef.nl of per bank: NL 19 INGB 0653210191 t.n.v. Stichting Meraih Bintang o.v.v. heuvelland 4-daagse 2019. Namens ons wandelteam alvast heel hartelijk bedankt. 

 

 • NIEUWSBRIEF NUMMER 3
  Onze derde nieuwsbrief is uit! Lees hem hierWil je de gratis digitale nieuwsbrief iedere 2 maanden automatisch ontvagen? Meld je dan hier aan!