Korte nieuwsberichten - Archief

Januari 2019


 

 • Helaas heeft Ibu Lina (links) ons te kennen gegeven dat zij haar werk wil neerleggen. Ze kan geen goede oppas vinden voor haar baby. Wij wensen haar het allerbeste toe voor de toekomst! Ibu Lina wordt opgevolgd door Ibu Eva (rechts). Zij heeft een universitaire opleiding afgerond en een specialisatie met betrekking tot autistische kinderen. Wij heten haar van harte welkom bij Meraih Bintang.

 

 

 • Op 4 januari hebben 5 families in het kader van ons project "een dak boven je hoofd" de sleutel van hun nieuwe huisje gekregen. Wat een blijdschap bij iedereen. We wensen hen allemaal heel veel geluk en woonplezier toe!

      

 

 

 • Op 3 januari vond de oplevering, officiële ceremonie en feestelijke opening van ons "een dak boven je hoofd" project plaats. De dorpoudsten kwamen eerst bij elkaar. Onze Ibu Ibu maakten de traditionele nasi Tumpeng en eten. Onze buren en het hele dorp was uitgenodigd. Ca. 100 mensen zijn gekomen die allemaal een box met gerechten kregen uitgereikt en zo gezellig konden eten en samen zijn.
   

         

       

 

 

 • Helaas is voor Isya ons sponsorproject op per 1 januari gestopt wegens gebrek aan motivatie. We hebben uiteraard haar sponsor hiervan meteen op de hoogte gesteld. Het doet ons altijd veel verdriet als sponsorkind en familie de kansen niet grijpen die hen geboden worden. We gaan bij dit soort beslissingen uiteraard nooit over 1 nacht ijs. Er vinden met tussenposes 3 gesprekken plaats tussen de stichting en familie maar als er niks veranderd, rest ons niets anders dan de knoop door te hakken. Er zijn immers zoveel kinderen en families die wel willen en ook een kans verdienen... Kinderen zoals Daniel die op onze wachtlijst stond. Isya's sponsor heeft besloten om nog een kind een kans te geven en gekozen voor Daniel. Terima Kasih daarvoor en voor onze Daniel komt zijn kerstwens uit!!! 

 

 

 

 

 

 • Namens ons allemaal bij Stichting Meraih Bintang:
  Gelukkig nieuw jaar 
  Selamat tahun baru
  Happy new year...