Skills en develop center

Het skills & develop center is voor diverse doeleinden geschikt. 
 Op de eerste verdieping is het leer/werk project voor jongeren gehuisvest en zo ook het computerleslokaal. Op de begane grond is er een grote ruimte met keuken welke kan dienstdoen als ruimte voor grote bijeenkomsten en in tijd van nood als crisis centrum.  Met andere woorden het skills center is multifunctioneel.

We hebben het Skills en develop center gebouwd in 2017-2018 naast de Rumah Bina Budi in kampong Bulak Laut, Pangandaran. Er is een gemeenschappelijke keuken op de begane grond waar men gebruik van kan maken voor verschillende doeleinden zoals bij evenementen die in het dorp gehouden worden of als een aantal vrouwen, om extra inkomsten te genereren, een klein catering bedrijfje willen opzetten. De benedenverdieping bestaat uit één grote ruimte geschikt voor ca. 300 personen. Hier kan de gemeenschap samenkomen voor bijeenkomsten en vergaderingen, maar in tijd van nood kan de ruimte ook dienstdoen als crisiscentrum.  Door gebruik te maken van flexibele scheidingswanden kan de ruimte naar behoeven worden ingericht en gebruikt. Ook kunnen hier grotere groepen van de traditionele dansles en muziekles oefenen.

Op de eerste verdieping worden de klaslokalen, welke ook door flexibele wanden groter en kleiner worden gemaakt, gebruikt voor een van onze naschoolse activiteiten: computerles. De andere ruimte is in gebruik door ons leer/werk project voor jongeren en onze naaimachines zijn hier geplaatst. Verder is er nog een grote afsluitbare ruimte voor het opbergen van spullen. 

Zowel de Rumah Bina Budi als het Skills & Develop Center hebben nog een verdieping boven de eerste etage zodat in tijd van nood zoals bij zware stormen, aardbevingen en tsunami's de mensen uit de omgeving een veilige plek hebben om heen te gaan.

  • Doelgroep: Kansarme kinderen, jongeren en de gemeenschap van desa Pananjung, Pangandaran