Skills en develop center

Het skills & develop center is een center wat voor diverse doeleinden geschikt is. Zo is de peuterspeelzaal er gehuisvest, maar ook ons leer/werk project voor jongeren en een aantal van onze naschoolse activiteiten. Met andere woorden het is multifunctioneel.

Tijdelijk (schooljaar 2018-2019) zijn er ook 2 klassen van onze kleuterschool gevestigd op de begane grond en kan deze ruimte als een grote ruimte worden gebruikt voor bijeenkomsten en in tijd van nood dienst doen als crisis centrum.


We hebben het Skills en develop center in 2017-2018 gebouwd naast onze Rumah Bina Budi in kampong Bulak Laut, Pangandaran. In dit center is op de begane grond een grote gemeenschappelijke keuken ingericht waar vrouwen uit de kampong samen kunnen koken, maar ook lessen kunnen volgen om gezonde maaltijden te bereiden (project wat we willen opzetten) en vervolgens maaltijden kunnen bereiden voor de ouderen. Verder kan men ook van de keuken gebruik maken bij evenementen die in het dorp gehouden worden of als een aantal vrouwen, om extra inkomsten te genereren, een klein catering bedrijfje willen opzetten. De benedenverdieping bestaat uit één grote ruimte geschikt voor ca. 300 personen. Hier kan de gemeenschap samenkomen voor bijeenkomsten en vergaderingen, maar in tijd van nood kan de ruimte ook dienstdoen als crisiscentrum. Door gebruik te maken van flexibele afscheidingswanden kan de ruimte naar behoeven worden ingericht in kleinere ruimtes. 4 ochtenden per week wordt een deel van de ruimte gebruikt als peuterspeelzaal. Ook kunnen hier grotere groepen van de traditionele dansles en muziekles oefenen.

Op de eerste verdieping worden de klaslokalen, welke ook door flexibele wanden groter en kleiner worden gemaakt, gebruikt voor een van onze naschoolse activiteiten: computerles. De andere ruimte is momenteel in gebruik door ons leer/werk project voor jongeren en onze naaimachines zijn hier geplaatst. Verder is er nog een grote afsluitbare ruimte voor het opbergen van spullen. 

De ruimtes van het skills en develop center zullen definitief worden ingericht nadat het project "uitbreiding school" is gerealiseerd en de schoolklassen, welke er nu tijdelijk zijn gehuisvest, weer terug zijn verhuisd naar TK Meraih Bintang. 

Zowel de Rumah Bina Budi als het Skills & Develop Center hebben nog een verdieping boven de eerste etage zodat in tijd van nood zoals bij zware stormen, aardbevingen en tsunami's de mensen uit de omgeving een veilige plek hebben om heen te gaan.

  • Doelgroep: Kansarme kinderen, jongeren en de gemeenschap van desa Pananjung, Pangandaran