Verhaal "de vis wordt duur betaald" geschreven voor kleine goede doelen


NODIG: € 8.000 voor de aanschaf van een 3de vissersboot met basis uitrusting

 

Vissersboten

Project voor het verschaffen van werk aan vissers in Pangandaran zonder boot ter vergroting van hun zelfredzaamheid en het vak doorgeven aan jongeren!

Pangandaran is van oudsher een vissersgemeenschap. Echter niet alle vissers hebben een eigen boot. Velen zijn afhankelijk van vissers met boot om gevraagd te worden als crew mee te gaan op een vistocht. Dit bracht ons op het idee van dit project.


Het aanschaffen van een aantal vissersboten om deze vervolgens als stichting op een eerlijke en evenredige manier te verhuren aan vissers zonder boot om de zelfredzaamheid van deze mensen te vergroten maar ook om met ons deel van de opbrengst een bijdrage te leveren aan de operationele kosten van onze projecten zoals o.a. de school, rumah bina budi en het skills center. Verder is dit een leer/werk project. De boten bieden werk aan twee ervaren vissers die het vak van visser leren en doorgeven aan jongeren die het vak willen leren. De boten zijn eigendom van Stichting Meraih Bintang. 

We willen dit project uitbreiden door het aanschaffen van een derde boot. Hiervoor zoeken we een sponsor!

  • Voor de aankoop van 1 basis uitgeruste nieuwe vissersboot is een bedrag nodig van € 8.000. ( boot + 15 pk suzuki motor +set 5" netten + set 2" netten + motor ophalen netten)
  • Stichting Meraih Bintang heeft 2 vissersboten: 1 is operationeel sinds 1-2-2018 en 1 sinds 2-7- 2019.
  • De twee boten bieden werk aan 4 vissers: 2 ervaren vissers en 2 vissers in opleiding.