Leer/Werk Project voor jongeren

De toekomst voor de jongeren die van de middelbare school afkomen en niet in de gelegenheid zijn om verder te leren of een beroepsopleiding te doen (de meesten) is niet erg rooskleurig te noemen.

In het gebied waar wij als Stichting actief zijn is nagenoeg geen werkgelegenheid. De belangrijkste inkomsten komen uit de landbouw (verbouwen van rijst), visserij en toerisme (voornamelijk uit het land zelf) wat in opkomst is. 


Het is heel belangrijk om net als bij de jonge(re) kinderen de verveling tegen te gaan en deze groep jongeren te motiveren en een hoop voor de toekomst te bieden. Daarom hebben we speciaal voor deze groep een leer/werk traject opgezet. Door het opzetten van een print bedrijfje (op kleding, schooluniformen, bedrijfskleding, t-shirts, tassen etc) worden de jongeren in de gelegenheid gesteld een vak te leren en hun creativiteit te benutten. Zij gaan het bedrijfje runnen, dingen ontwerpen, maken, uitvoeren, afzetmarkten zoeken en de producten verkopen onder supervisie van Stichting Meraih Bintang en in samenwerking met de dames van ons Ibu Ibu (vrouwen) project. Het project is sinds mei 2018 gehuisvest in ons creative skills & develop center en staat onder leiding van Awen. 

We zijn gestart met het ontwerpen van prints en logo's op allerlei verschillende t-shirts. Als dit goed loopt zal het project worden uitgebreid met het ontwerpen en maken van logo's voor schooluniformen voor scholen van kleuterschool t/m de hogere middelbare school. Vervolgens zal het maken en ontwerpen van logo's op bedrijfskleding worden toegevoegd en als laatste het ontwerpen en maken van logo's en prints op tassen en plastic tasjes etc.

De afzetmarkt van deze producten zijn de toeristenmarkten van Pangandaran t/m Cilacap, strandwinkeltjes van Pangandaran t/m de Green Canyon en Batu Hiu en Karas Beaches, allerlei scholen, instellingen en bedrijven in het regentschap Pangandaran. 


Mede gerealiseerd door de gebr. van den Boschstichting