Korte nieuwsberichten - Archief

December 2021


WIL JIJ IETS BETEKENEN VOOR EEN KIND IN ARMOEDE?

Ilham en Ayu tonen trots hun kerstrapport. Beiden komen uit een arme familie en daarom opgenomen in ons sponsor een kind project. Meer informatie over Ilham, Ayu en Syfa & Zakira, de andere 2 kinderen op onze wachtlijst.


Wil JIJ iets betekenen voor een kind in armoede? Met een sponsorkind van stichting Meraih Bintang kun jij iets betekenen voor zo'n kind en zijn/haar familie in armoede. Jouw financiële bijdrage zorgt ervoor dat ze goed onderwijs kunnen volgen en zich geen zorgen hoeven te maken over eten, kleren en zorgkosten. Op deze manier geef jij een kind de liefde en aandacht die het verdient!

 

SAMEN MAAKTEN EN MAKEN WE HÈT VERSCHIL!

>> lees hier

 

5 OMA'S & OPA'S ZIJN GEADOPTEERD! OMA ENCIN WACHT NOG OP ADOPTIE...

GEWELDIG NIEUWS! Er heeft zich een sponsor gemeld voor Opa Tarman. Voor de Oma's Ursih, Tiot en Marsinah hebben we een sponsor gevonden voor de komende 3 jaar. En opa Ono heeft een sponsor voor het komende jaar. Terima kasih banyak sponsors, wij zijn jullie heel dankbaar! Nu wacht alleen oma Encin (foto) nog op adoptie. Wat zou het mooi zijn als we ook haar, voor de feestdagen, met goed nieuws kunnen verblijden🤞Meer info: https://meraihbintang.info/Sponsor-een-/oudere/Wachtlijst

 

 

 

ONLINE KERSTINKOPEN DOEN? DOE HET VIA SPONSORKLIKS

De kans is groot dat ook jij voor Kerstmis nog iets online gaat kopen. Kerstcadeaus uiteraard, maar ook je boodschappen, een nieuwe zorgverzekering of een nieuwe outfit. Vergeet niet te SponsorKlikken zodat  Meraih Bintang commissie ontvangt. Shop online via deze link en sponsor Meraih Bintang gratis! Download de app om de dag na jouw aankoop te zien hoeveel commissie jouw aankoop ons heeft opgeleverd. Jouw aankoop is anoniem, alleen de winkelnaam en het betaalbedrag is te zien. Hoe werkt gratis sponsoren? Als jij via bovenstaande of onderstaande link iets koopt dan ontvangt Meraih Bintang commissie. In de link is namelijk ons ID opgenomen, zodat SponsorKliks weet aan wie ze geld moeten overmaken. Jij betaalt dezelfde prijs als je direct naar de webwinkel zou gaan, vandaar dat het gratis sponsoren wordt genoemd. Bekijk de andere winkels op de SponsorKliks-pagina van Meraih Bintang via deze link

 

JAARLIJKSE FOTOSHOOT

15 december was het de dag van de jaarlijkse fotoshoot. De sponsorkinderen en de opa's en oma's werden op de gevoelige plaat vastgelegd voor hun sponsors. Ook ons team ging op de foto. Voor alle families is dit een mooie herinnering want ze krijgen zelf uiteraard ook een exemplaar. De ouderen kregen bovendien een extra voedselpakket voor de feestdagen. De kinderen, team en ouderen die dat wilden werden ter afsluiting getrakteerd op een gezellige lunch, opor ayam, in ons community center. De sponsorkinderen en studenten die ontbraken worden op een later tijdstip op de foto gezet en de ontbrekende ouderen thuis bezocht.

  

ALEYA 2022 KOSTEN M.B.T. HAAR GEZONDHEID

Aleya is een meisje wat in het verleden op onze kleuterschool, Suryadi's school TK Meraih Bintang, heeft gezeten. Zij is geboren op 18-02-2012 en heeft 2 broertjes: Ilham en Bima. Haar ouders zijn helaas in april 2021 gescheiden. De kinderen wonen sindsdien bij hun moeder in kampong Cintaratu. Maar het is Aleya's vader die de zorg heeft qua kosten over de kinderen. Aleya lijdt aan een zeldzame bloedziekte thalassemia genaamd. Eigenlijk heeft ze een beenmerg transplantatie nodig. Nu moet ze het doen met een bloedtransfusie die elke 3 weken plaatsvindt in het ziekenhuis in Banjar (gelegen op 65 km van Pangandaran). Tevens moet ze dagelijks een duur medicijn innemen: 1 tablet Exjade deferasirox 250 mg. In 2022 heeft Aleya 18 bloedtransfusies nodig de kosten hiervan bedragen € 1.120. De kosten voor de benodigde tabletten, 365 stuks, kosten € 1.280. Totaal is een bedrag van € 2.400 nodig om Aleya in 2022 te helpen. Hiervoor zoeken we sponsors!
 

NIEUW OP WACHTLIJST ADOPTEER EEN OPA OF OMA!

Oma Marsinah woont alleen in kampong Karangsalam en we weten niet hoe oud ze is. Haar man is 3 maanden geleden overleden. Ze hebben geen kinderen. Oma Marsinah maakt op de begraafplaats graven schoon en wacht tot er mensen komen die wat eten met haar delen. Door oma Marsinah te adopteren voorzie je in haar dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat oma Marsinah minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar ze woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als ze hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft ze deze krijgt. 

Oma Tiot is 71 jaar oud en blind.  Ze woont samen met haar man in kampong Jongor en ze hebben geen kinderen. Haar man verdient wat geld met het verstellen van kleding. Dit is hun enige bron van inkomsten. Door oma Tiot te adopteren voorzie je in haar dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat oma Tiot minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar ze woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als ze hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft ze deze krijgt.

Oma Ursih woont alleen in kampong Cibenda. We weten niet hoe oud ze is omdat ze zelf niet weet wanneer ze geboren is. Haar familie komt haar nooit opzoeken om te kijken hoe het met haar gaat of om haar te helpen. Voor wat betreft voedsel moet ze afwachten tot iemand haar iets geeft. Door oma Ursih te adopteren voorzie je in haar dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat oma Ursih minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar ze woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als ze hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft ze deze krijgt.

 

Opa Ono is pas 60 jaar maar hij is blind. Hij woont samen met zijn vrouw en stiefzoon in kampong Bojong. Echt werken kan hij helaas niet en de enige bron van inkomsten is het beetje geld wat hij verdient door van takjes bezems te maken of door kokosnoten te splitten.  
 


Voor € 20 per maand help je deze ouderen en voor € 25 per jaar extra maak je Idul Fitri ook tot een feest voor hen. Ze ontvangen dan een extra feestelijk voedselpakket en een set nieuwe kleren of sarong. 

 

KOPEN SINTERKLAAS & DE KERSTMAN ONLINE?

Met Sinterklaas in het land start ook weer de periode van cadeautjes kopen. Shoppen Sint of de Kerstman online? Denk aan SponsorKliks! Als via de website of app aankopen worden gedaan, ontvangt Meraih Bintang een percentage van het bedrag, zonder dat dit de koper meer kost. Tot nu toe hebben wij via SponsorKliks al ruim € 600,00 gespaard en onze stichting kan deze extra inkomsten heel goed gebruiken voor onze projecten. Veel plezier met alle verlanglijstjes Sinterklaas & Kerstman!

MINI JAVA-TOUR SPONSORKIDS & TEAM

De kinderen en ons team hebben van 26 t/m 28 november een mini Java-tour gemaakt en wat hebben ze genoten! De tour die op vrijdag begon startte in Semarang. Daar hebben ze allerlei interessante en historische plaatsen bezocht. Vervolgens ging het door naar een pretpark om op zondag af te sluiten met een wild water raft avontuur in Pangalengan...