Hoe kun je doneren?

Stichting Meraih Bintang steunen kan bijvoorbeeld door het doen van een donatie of eenmalige gift maar er zijn veel meer manieren. Graag attenderen wij u hier op zodat u voor uzelf de juiste keuze kunt maken.


Overschrijven via bank

Stichting Meraih Bintang is een non-profit organisatie gefinancierd door particuliere donaties van particulieren, bedrijven en andere organisaties. Naast bijdragen aan onze projecten worden ook algemene donaties gewaardeerd. Nieuwe en bestaande sponsors kunnen de volgende bankgegevens gebruiken om Stichting Meraih Bintang te ondersteunen. 

ING Bank - Eindhoven, Nederland
IBAN: NL19 INGB 0653210191
Accountnaam: Stichting Meraih Bintang
BIC/SWIFT: INGBNL2A

 

Via donatie module

Via de DONATIEMODULE  van allegoededoelen.nl kunt u snel, veilig en eenvoudig online een bedrag overmaken naar Stichting Meraih Bintang. U heeft de keuze uit diverse mogelijkheden zoals met iDeal, Creditcard, Wallie, paypal en tal van andere mogelijkheden.

 

Via automatische incasso

Het is mogelijk om via een automatische incasso onze stichting te steunen. Doneren middels automatische incasso kan bijvoorbeeld door een algemene donatie te doen. Het enige wat u hoeft te doen is het invullen en opsturen van het algemeen incassoformulier en wij doen de rest!

 

Via Paypal

U kunt uw donatie, van elk gewenst bedrag, doen door gebruik te maken van PAYPAL een snelle en veilige manier van online betalen. Gebruik e-mail adres admin@meraihbintang.info voor uw PayPal transactie! Meer informatie over het gebruik van Paypal vindt u hier

 

Erfenis & Legaat

U kunt op een heel bijzondere manier kinderen en jongeren een betere toekomst geven en/of ouderen en de gemeenschap van Pangandaran helpen door Stichting MERAIH BINTANG op te nemen in uw testament. U bepaalt met een testament zélf wat er later met uw bezit gebeurd. Het is goed om daar over na te denken en fijn om te weten dat alles goed is geregeld. En hoe mooi is het om nu te leven in het besef dat u ook in de toekomst deze kinderen, jongeren of ouderen helpt. Samen kunnen we een verschil maken. Juist omdat ze kwetsbaar zijn, en juist omdat deze kinderen de generatie van morgen zijn, willen we voor hen opkomen, hoop geven, een lach en een toekomst!

Wat moet ik doen?

Een testament maakt u bij de notaris van uw keuze. Tijdens een eerste gesprek vraagt hij of zij wat uw wensen zijn, en wat uw persoonlijke situatie is (bijvoorbeeld: hebt u kinderen, bent u gehuwd, hebt u een eigen huis). Vervolgens maakt de notaris een ontwerp-testament voor u.

Als u tevreden bent over de inhoud, ondertekent u samen met de notaris het testament. Pas dan is het geldig. U kunt een testament overigens altijd weer veranderen of herroepen. Dat moet op dezelfde manier als het maken van een testament: ondertekening door u en de notaris.

Erfstelling of legaat?

  • ErfstellingU kunt Stichting Meraih Bintang opnemen in uw testament als (mede-)erfgenaam. Dit heet erfstelling. Stichting Meraih Bintang ontvangt dan (een percentage van) uw nalatenschap. U beslist zelf van tevoren welk percentage dat is.
  • LegaatWilt u Stichting Meraih Bintang niet tot erfgenaam maken, maar wel in uw testament opnemen, dan kunt u voor een legaat kiezen. Met een legaat stelt u vast welk geldbedrag of bepaald goed (bijvoorbeeld een huis, een stuk grond of een aandelenportefeuille) u nalaat aan Stichting Meraih Bintang.

Belasting betalen over de erfenis?

Of het nu om een groot of klein bedrag gaat, we dragen er zorg voor dat het terecht komt bij de kinderen die uw hulp het hardst nodig hebben. Stichting Meraih Bintang hoeft over uw gift geen belasting te betalen. De reden hiervoor is dat Stichting Meraih Bintang is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI). Wij zijn dus een goed doel dat door de belasting is goedgekeurd.