Korte nieuwsberichten - Archief

Maart 2020


 

 • INDONESIE SCHERPT GRENSBELEID AAN: 31-03-2020


  Indonesië scherpt grensbeleid aan, geen bezoek/doorreis door buitenlanders, behalve KITAS (Tijdelijke verblijfsvergunning), KITAP (Permanente verblijfsvergunning), Diplomatiek verblijf of andere officiële opdrachten. 

  Source: Archicco Guilianno (ABC News) | In de Archipel

   

 • ONS VERHAAL KLEINEGOEDEDOELEN.NL

  https://www.kleinegoededoelen.nl/verhaal/de-vis-wordt-duur-betaald/


   

 • DESINFECTEREN SURYADI'S SCHOOL TK MERAIH BINTANG

         

  Zaterdag 28 maart heeft Darto samen met een aantal vrienden van IPB onze school gedesinfecteerd. De scholen zullen tot tenminste 12 April gesloten blijven!


   
 • INZAMELINGSACTIE!

Actie op 02 April: GEFINANCIERD!
Actie op 09 April: GEFINANCIERD! 
Actie op 16 April: GEFINANCIERD!
Actie op 23 April: nog nodig € 175!

UPDATE 30-03-2020: Café 't hemelke in Geulle doneert €175 aan onze actie dat betekent dat er ook 200 maaltijdboxen kunnen worden uitgedeeld op 9 April. Terima Kasih Banyak 🙏

INZAMELINGSACTIE! We hebben een bedrag van € 175 nodig om 200 ouderen en kwetsbare families in Pangandaran te kunnen voorzien van een warme-maaltijd-box in deze CORONA PANDEMIE voor hen ook zeer moeilijke tijd. Geen inkomen = geen inkomen! 

Graag willen we deze actie iedere week herhalen tijdens de corona crisis. Alle donaties groot en klein zijn meer dan welkom. Terima Kasih Banyak! Doneren via NL19INGB0653210191 t.n.v Stichting Meraih Bintang o.v.v inzamelingsactie 


 

 • UPDATE CORONA VIRUS PANGANDARAN

Sinds de uitbraak van het CONVID-19 virus hebben we als stichting inmiddels de volgende acties ondernomen:

 • Op 14 maart hebben we onze school SURYADI'S school TK Meraqih Bintang gesloten en onze 164 kids, met veel pijn in ons hart, naar huis gestuurd gewapend met (t)huiswerk om hen bezig te houden. Dat de kinderen hun (t)huiswerk heel serieus nemen blijkt wel uit alle mooie foto’s en filmpjes die we krijgen toegestuurd van de ouders.
 • Op 16 maart hebben we een bijeenkomst gehouden voor de ouders om uitleg te geven over het coronavirus en wat ze zelf kunnen doen om de kans op besmetting te verkleinen. Je moet weten dat veel van de mensen niet kunnen lezen en/of schrijven dan wel geen TV hebben om het nieuws te volgen.
 • Sinds 18 maart is Pangandaran in lock down voor zowel internationale als binnenlandse toeristen dus ook mensen die werken in de kleinschalige toeristenindustrie die Pangandaran rijk is (denk aan de kraampjes op de toeristenmarkt, strandtentjes, warongs, home stays, kleine hotelletjes/pensions) zitten nu zonder inkomen. Pangandaran is van oudsher een vissers gemeenschap, veel mensen zijn voor hun inkomen afhankelijk van de visvangst. In deze tijd van het visseizoen wordt er weinig gevangen. Gevolg van het corona virus is dat de prijs die vissers krijgen voor hun kleine vangst bij de visafslag tot een dieptepunt is gedaald.

We willen als kleine stichting een gebaar maken en hebben daarom vandaag op 26 maart 160 voedsel pakketjes uitgedeeld aan ouderen, kinderen en kwetsbare families. Meer kunnen we helaas op dit moment niet doen. Deze actie is tot stand gekomen dankzij een aantal sponsors die zich spontaan meldden en die we bij deze heel hartelijk willen bedanken. 

In Indonesië zijn er geen hulpmaatregelen beschikbaar gesteld door de regering zoals hier in Nederland, geen inkomen is daar geen inkomen! Het liefst zouden we tijdens deze corona crisis iedere week een actie organiseren in deze vorm of door het doneren van levensmiddelen pakketten. Donaties groot en klein  hiervoor zijn meer dan welkom. Wij kopen dan levensmiddelen voor de allerarmsten en/of organiseren nog meer momenten waarbij we voedselpakketjes rondbrengen daar waar de nood het hoogst is. Wij zeggen alvast: terima Kasih Banyak! NL19 INGB0653210191 tnv Stichting Meraih Bintang ovv corona


 

 • UPDATE OVER MELY

  Er stond weer een controle bezoek van Mely gepland op 27 maart a.s. in het ziekenhuis in Bandung. Maar omdat Bandung nu is opgeschaald naar code rood voor wat betreft de corona dreiging en we uiteraard geen enkel risico willen nemen aangaande onze kids en team hebben we besloten de controle uit te stellen tot een nader te bepalen datum als het sein veilig weer is gegeven.   
 • SPONSOR VOOR OPA SALPAN!

  Er heeft zich een sponsor gemeld voor opa Salpan! Opa Salpan zorgt samen met zijn vrouw voor hun kleinkind met down. De enige bron van inkomsten is het beetje geld wat de zoon van opa Salpan verdient met het hoeden van een paar schapen (die niet zijn eigendom zijn). 
  Ook een oma adopteren? Er wachten nog 2 oma's op een sponsor: zie voor meer informatie onze wachtlijst!


   
 • NIEUWSBRIEF 2 2020 
  Lieve vrienden, donateurs en sponsors van Meraih Bintang,
  In deze onzekere tijd waarbij de wereld op zijn kop staat en alles in het teken staat van het corona virus, onze  tweede reguliere nieuwsbrief van 2020 een paar dagen eerder als normaal. Lees hier verder!

   

 • PANGANDARAN LOCKDOWN

  Het corona virus ontregelt niet alleen het leven hier maar ook in Indonesië. Zoals we eerder berichtten zijn de scholen in West Java vanaf kleuterschool tot en met universiteit gesloten tot 1 april. Daar komt nu bij dat vanaf, vandaag, 18 maart Pangandaran gesloten is voor toeristen! Zoals we gisteren gezien en gehoord hebben, helpt de overheid in Nederland door allerlei financiële impulsen. In Indonesië/Pangandaran is dit niet zo. Blijf ons steunen zodat wij kunnen blijven helpen, vooral nu!


   
 • BIJEENKOMST UITLEG CORONAVIRUS 16-03-2020

  De opkomst was groot vanmorgen bij de bijeenkomst waarbij de ouders van onze leerlingen uitleg kregen over waarom onze school tot 1 april dicht is, het COVID-19 virus en wat men zelf kan doen om de besmettingskans te verkleinen. Alle scholen van kleuterschool tot en met de universiteit in West Java zijn inmiddels gesloten tot 1 april!   

 • CORONA VIRUS

  MEDEDELING BESTUUR:
  Ook in Indonesië verspreidt het Coronavirus zich en daarom hebben we besloten om onze school SURYADI'S school TK Meraih Bintang tot 1 april a.s. te sluiten. Morgen (16/3) houden we een bijeenkomst voor de ouders van onze leerlingen waar ons team uitleg zal geven over het virus en de maatregelen die mensen zelf kunnen nemen om de kans op infectie te verkleinen! Ook hebben we besloten om NIET deel te nemen aan de zwemwedstrijden in Bandung volgend weekend dit uiteraard tot grote teleurstelling van de kids maar gezondheid en veiligheid voor alles!


   
 • IN DE SPOTLIGHT

  Deze vrolijke jonge dame heet Dzakira en is 5 jaar oud. Ze wacht nog altijd geduldig op een sponsor... Wie helpt haar en wordt haar held of worden haar helden? Dzakira gaat momenteel naar onze kleuterschool Suryadi's school TK Meraih Bintang. De komende weken zijn veel mensen weer bezig met belastingaangiften. Misschien goed om eens te denken aan belasting VOORDEEL voor jou. Want als je een formulier "periodieke gift in geld" invult voor een periode van minimaal 5 jaar is je structurele gift (bijvoorbeeld om een kind te sponsoren) volledig aftrekbaar omdat stichting Meraih Bintang de ANBI status heeft! Kijk voor meer informatie elders op onze website.


   
 • KOOK WORKSHOP BIJ DAPOER SELERA

  Vandaag (09-03-2020) was het weer tijd voor een kook workshop met onze kleuters uit de Mercury klas Deze maand was het de beurt aan Dapoer Selera, het restaurantje van Juniah een van onze bestuursleden in Pangandaran, om de workshop te organiseren en hosten. De kinderen maakten een heerlijk toetje van o.a. banaan en kaas ...

    


   
 • BELASTING VOORDEEL...

  Vanaf 1 maart kun je weer je belastingaangifte doen. Een mooi moment om stil te staan bij belastingVOORDEEL voor JOU waarbij je gelijkertijd Stichting Meraih Bintang steunt! D.m.v een onderhandse overeenkomst periodieke gift in geld voor een periode van minimaal 5 jaar is jouw donatie volledig aftrekbaar van je belastbaar inkomen. Bezoek voor meer info onze website. Vragen, neem dan contact met ons op via e-mail


   
 • BEDANKT VOOR HET STEMMEN!

  Books 4 Life Groningen heeft ons geselecteerd als 1 van 4 goede doelen! Via hun pagina op facebook kon je van 24 februari t/m 8 maart op ons stemmen.  We zijn als 4de geeindigd. Bij deze willen we iedereen hartelijk danken die op ons gestemd heeft! De uitslag volgt in de week van 16 maart a.s.