Korte nieuwsberichten - Archief

Maart 2019

 


  • Op donderdag 28 maart zijn de Pangandaran Regency zwemwedstrijden categorie lagere middelbare school gehouden. Cita vertegenwoordigde hier onze eMBi-JS swimclub. De wedstrijden waren allemaal over 50 meter en Cita kwam uit op alle 4 de diciplines. Ze won 2x zilver EN 2x goud!!! Zij is met dit geweldige resultaat als 1ste geëindigd in het klassement Pangandaran Regency en won daarmee IDR 800.000. Ook verdiende ze met dit resultaat een startplek voor de provinciale wedstrijden voor West-Java!

 

 

 

 

 

 

  • Woensdag 27 maart zijn de Pangandaran Regency zwemwedstrijden voor de categorie lagere school gehouden. Uit onze groep mocht alleen Ikhsan deelnemen (winnaar Pangandaran District wedstrijd). Alle wedstrijden waren over 50 meter. Ikhsan kwam uit op alle 4 de diciplines en won 4 zilveren medailles!!! Hij is met dit geweldige resultaat ook als 2de geëindigd in het klassement Pangandaran Regency en won daarmee IDR 700.000.

 

 

 

 

 

 

  • JAVA TOUR: JALAN JALAN eMBI STYLE... Een van Stichting Meraih Bintang's pijlers is educatie! Maar we vinden dat dit niet alleen thuishoort op scholen en binnen klaslokalen. Daarom proberen we ieder jaar een leerzaam uitje samen te stellen en er met onze eMBi kids en teamwork op uit te trekken. Dit jaar staat het thema vulkanen, tempels en voedsel centraal. De groep zal de Borobudur en Prambanan tempels bezoeken in Yogyakarta, vervolgens gaat het naar Malang om bij de Bromo vulkaan de zon te zien opkomen en naar de top te klimmen. Na Malang rijden we verder naar de Merapi vulkaan om te laten zien wat een grote vulkaan uitbarsting tot gevolg heeft. Als laatste bezoeken we het Dieng plateau waar veel groente en fruit verbouwd wordt en enkele van de oudste Tempels op Java te vinden zijn. Zondag 17 maart kwamen de ouders van de deelnemende kinderen bij elkaar in ons Skills center en werden bijgepraat door Darto en Juniah over de JAVA TOUR welke van 8-14 april zal plaatsvinden. Voor de kinderen die niet deelnemen omdat zij vlak voor het eindexamen van de lagere middelbare school zitten, nog te jong zijn of vanwege heimwee of wagenziekte niet mee gaan wordt later een leuke excursie in/om Pangandaran georganiseerd.

 

  • WIL JIJ HÈT VERSCHIL MAKEN IN HET LEVEN VAN EEN KIND?  Momenteel zijn er 1 jongen en 1 meisje die wachten op een sponsor. Spreekt het sponsoren van een kind je aan maar kun je het maandelijkse bedrag niet alleen opbrengen? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld samen met familie, vrienden, buren, school, klas, collega’s of leden van je sportclub 1 of meerdere kinderen sponsoren. Neem contact met ons op via e-mail voor meer informatie!

 

  • EVEN VOORSTELLEN: dit is Angga en zijn gezin. Angga werkt al sinds 2013 voor onze stichting als conciërge op TK Meraih Bintang. Inmiddels doet Angga zoveel meer... Hij ondersteunt de leraressen, helpt met de tandenpoetslessen van de kinderen, houdt toezicht en noem het maar op. Kort gezegd: Angga is een hele waardevolle kracht en de kinderen zijn gek op hem, ook de oudere kinderen. Angga en zijn gezinnetje wonen nog steeds in bij zijn moeder. Eerder deze week had hij een gesprek met Darto en vertelde hem dat hij heel graag een eigen plek zou willen hebben, maar dat dit financieel gezien (nog) geen optie is. Dus hebben we een andere oplossing gezocht. Omdat we ook heel graag een man in de omgeving van de RBB/Skills center willen hebben ter ondersteuning van onze huismoeder Ibu Oye hebben we Angga en zijn gezin aangeboden om de hoekkamer op de begane grond in de RBB te betrekken. In ruil voor kost en inwoning hebben we hem gevraagd ook hier te helpen met toezicht en onderhoud: een win/win situatie!

 

  • Op zaterdag 16 maart was er een traditionele danswedstrijd: "Pangandaran Regency". Stichting Meraih Bintang werd vertegenwoordigd door Meymey & friends van TK Meraih Bintang. Ze behaalden een mooie 2de plaats! We zijn super trots op jullie!

 

 

 

 

 

 

 

  • HELP ONS HELPEN EN WORD VRIEND VAN STICHTING MERAIH BINTANG!