Oma Esih is vandaag geadopteerd! Verhaal voor Kleine Goede Doelen september 2021

Actuele wachtlijst

Wil jij hèt verschil maken in het leven van een opa of oma?

Neem dan contact met ons op via e-mail en informeer naar welke opa's en oma's in afwachting zijn van adoptie of vul meteen het aanmeldingsformulier in! 
 


OMA URSIH woont alleen in kampong Cibenda. We weten niet hoe oud ze is omdat ze zelf niet weet wanneer ze geboren is. Haar familie komt haar nooit opzoeken om te kijken hoe het met haar gaat of om haar te helpen. Voor wat betreft voedsel moet ze afwachten tot iemand haar iets geeft. Door oma Ursih te adopteren voorzie je in haar dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat oma Ursih minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar ze woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als ze hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft ze deze krijgt.

 

OPA ONO is pas 60 jaar maar hij is blind. Hij woont samen met zijn vrouw en stiefzoon in kampong Bojong. Echt werken kan hij helaas niet en de enige bron van inkomsten is het beetje geld wat hij verdient door van takjes bezems te maken of door kokosnoten te splitten. Door opa Ono te adopteren voorzie je in zijn dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat opa Ono minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar hij woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als hij hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft hij deze krijgt.


OPA TARMAN is ongeveer 72 jaar oud en getrouwd met oma Esih. Hun enige dochter is begin juni overleden aan de gevolgen van diabetes. Ze hebben 2 kleindochters die nu bij hun vader wonen. Opa Tarman & oma Esih hebben tot 7 jaar geleden gewerkt op de rijstvelden in het dorp Cimerak op zo'n 40 km van Pangandaran. Ze zijn verhuisd om dichter bij hun dochter en kleinkinderen te zijn en woonden bij hen in. Nu hun dochter is overleden moesten ze op zoek naar andere woonruimte maar kunnen dit niet betalen. Ze wonen nu noodgedwongen in de kleine open warung die oma Esih runt om een beetje geld te verdienen voor hun levensonderhoud. Oma Esih is sinds begin september geadopteerd, nu opa Tarman nog!  Door opa Tarman te adopteren voorzie je in zijn dagelijkse voedselbehoefte. Als stichting zorgen we er verder voor dat opa Tarman minimaal 1x per maand wordt bezocht, houden we via de gemeenschap van de kampong waar hij woont een vinger aan de pols en zorgen we ervoor dat als hij hulp nodig heeft of naar de dokter moet of medicijnen nodig heeft hij deze krijgt.